Gruziniškas vynas humoristui J.Buziliauskui kainavo pareigas teatre

Gruziniškas vynas – ne vanduo. Tą pamiršusiam garsiam režisieriui, vienam iš garsiosios humoro grupės „Ambrozija“ narių Jonui Buziliauskui raudonasis vynas kainavo pareigas Rokiškio liaudies teatre.

Humoristas neslepia, kad nuo liepos 1-osios darbo sutartį turėjęs nutraukti dėl Gruzijoje padauginto vyno.

Rokiškio rajono politikai ir valdininkai birželį vyko į Gruzijos Ozorgečio miestą pasirašyti bendradarbiavimo sutarties.

Su oficialia delegacija pas vaišinguosius gruzinus nuskrido ir Rokiškio liaudies teatras, jis buvo pakviestas dalyvauti tarptautiniame šios šalies teatrų festivalyje.

Rokiškiečiai gruzinams vežė parodyti J.Buziliausko režisuotą spektaklį „Valdovas“. Tačiau šmaikščiam humoristui, patyrusiam režisieriui bei aktoriui koją ėmė ir pakišo  begalinis gruzinų vaišingumas ir širdį glostantis raudonojo vyno saldumas.

Liudininkai pasakoja, neva rodant spektaklį Batumio mieste aukštų pareigūnų akivaizdoje režisieriui ir pagrindinio vaidmens atlikėjui vynas taip pakirto kojas, kad J.Buziliauską tiesiog teko išvesti iš scenos.


Atsisakyti negalėjo

Aktorius neslepia per viešnagę kiek padauginęs.

„Žinot, gruziniški tostai, gruziniškas vaišingumas... Netiesa, kad iš scenos buvau išvestas. Vaidinau ir suvaidinau. Bet gal padariau kiaulystę artistams, kad vaidinau šiek tiek išgėręs. Todėl ir nusprendžiau, kad jau pribrendo laikas iš Rokiškio išeiti“, – aiškino J.Buziliauskas.

Atsispirti vienai kitai vyno taurei režisieriui irgi būtų buvę tarsi neetiška, mat festivalio organizatorius – geras jo draugas.

„Visas dienas su gruzinais bendravome, o vynas ten patiekiamas kaip pas mus vanduo – ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Nestiprus, bet turbūt buvo per daug“, – J.Buziliauskas suko galvą, kaip čia atsitiko, kad pasigėrė.

Parklupdė etiketės

Komandiruotės į Gruziją lietuviams tampa pavojingos. Prieš keletą metų raudonuoti teko iš jos grįžusiems dviem Panevėžio intelektualams – buvusiam Kolegijos direktoriui Kęstučiui Gudui ir tuomečiam Savivaldybės tarybos sekretoriui Petrui Leikauskui.

Su Panevėžio politikų ir verslininkų delegacija į egzotišką kelionę vykstantiems K.Gudui ir P.Leikauskui kelią į Gruziją užtvėrė Rygos oro uosto baras. Pernelyg įnikę į stipriųjų gėrimų degustaciją vyriškiai buvo neįleisti į Tbilisin panevėžiečius turėjusį nuskraidinti lėktuvą. Po kelionės kolegos teisinosi neatsispyrę patraukliam oro uosto barui ir jame išrikiuotiems gėrimams su spalvotomis etiketėmis.

Į Gruziją išskridusius delegacijos narius K.Gudas ir P.Leikauskas vis dėlto pasivijo kitą parą skridusiu reisu.


Šiame straipsnyje: Jonas Buziliauskasteatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių