Grojamiausi 2008 metų autoriai

Kiekvienais metais balandžio 26 d. minima Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena. Artėjant šiai dienai, Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA skelbia 2008 metų grojamiausius!

AGATA skelbia - grojamiausia 2008 metų Lietuvos grupe tapo grupė ,,Mango“, antroji vieta atiteko grupei ,,SEL“, o trečioji - grupei ,,Delfinai“.

Grojamiausiu 2008 metų atlikėju gali vadintis Andrius Mamontovas, o nuo jo ne daug atsilieka antrąją vietą užimantis Alanas Chošnau bei trečiąją vietą užimantis Edmundas Kučinskas.

Iš grojamiausiųjų instrumentalistų pirmoji vieta atiteko Alexander Ten, antroji - Andriui Daugirdui, o trečioji - Valerijui Ramoškai.

Grojamiausias 2008 metų albumas - Manto ,,Lovefool Tonight“, antoroji vieta atitenka grupei ,,69 Danguje“ su albumu ,,Skrisim!“, o trečioji - grupės ,,Biplan“ kompaktinei plokštelei ,,Jūros gilumos akių“.

Sėkmingiausiu 2008 metų fonogramų gamintoju gali vadintis įrašų studija ,,UAB Naktinis Angaras”, kurios įrašyti albumai praėjusiais metais radijo stotyse skambėjo dažniausiai, antroji vieta atiteko  ,,Monako Produkcija UAB“, o trečioji - fonogramų gamintojui ,,Naujoji Melodija UAB“.

Lietuvos gretutinių teisių asociacija AGATA  - tai pelno nesiekianti organizacija, įgyvendinanti Lietuvos ir užsienio atlikėjų ir fonogramų gamintojų teises Lietuvoje. Kiekvienais metais Pasaulinės intelektinės nuosavybės dienos proga AGATA skelbia metų grojamiausius. Grojamiausios grupės, atlikėjai, instrumentalistai, fonogramos ir fonogramų gamintojai buvo atrinkti pagal tai, kaip dažnai buvo transliuojami nacionalinio masto transliuotojų (radijo stočių) programose.

 


Šiame straipsnyje: mamontovasAGATA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių