„Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje triumfavo FUN., Gotye, „Mumford“

Atlikėjas Gotye (Gotjė), taip pat grupės FUN. ir „Mumford & Sons“ sekmadienio vakarą triumfavo per „Grammy“ apdovanojimų įteikimo ceremoniją, kurioje didžiausio pripažinimo sulaikė repo, nepriklausomos popmuzikos, folkmuzikos ir roko kūrėjai.

Didžiosios Britanijos grupė „Mumford & Sons“ atsiėmė dvi auksines gramofono statulėles, tarp jų - apdovanojimą už geriausią metų albumą „Babel“.

„Vienas po kito ėjo, panašiai, “Ir „The Black Keys“ ..., tad, galvoju, mes tiesiog tarsi susitaikėme, kad, panašiai, pernai buvo Adele (Adel) metai, o šiemet bus „The Black Keys“ metai„, - sakė pagrindinis dainininkas Marcus Mumfordas (Markas Mamfordas), kuris manė, kad jo grupė metų albumo kategorijoje pralaimės “The Black Keys".

Sužinojęs, kad jie laimėjo, M.Mumfordas sušuko: „Tai (keiksmas) nuostabu!“

Nepriklausomos popmuzikos trio FUN. laimėjo geriausio naujo artisto kategorijoje, taip pat nuskynė „Grammy“ už geriausią metų dainą „We Are Young“, įrašytą kartu su Janelle Monae (Džanel Mounei).

„Jaučiuosi taip, tarsi tai būtų mano 21-asis gimtadienis“, - sakė FUN. lyderis Nate'as Ruessas (Neitas Riusas), kuris pridūrė, kad iš tikrųjų jam yra 30 ir kad grupė groja jau 12 metų, bet neprieštarauja būti paskelbta geriausiais naujais atlikėjais.

Australas dainininkas Gotye pelnė tris „Grammy“: už geriausią metų įrašą, kuriuo buvo pripažinta hitu tapusi baladė „Somebody That I Used to Know“, atliekama kartu dainininke Kimbra iš Naujosios Zelandijos, už geriausią popmuzikos dueto ar grupės pasirodymą ir už geriausią alternatyviosios muzikos albumą.

Šis dainininkas ir dainų kūrėjas, kurio tikrasis vardas yra Wouteris De Backeris (Vouteris de Bakeris), sakė nustebęs dėl pasaulinės šios dainos sėkmės. Daina buvo įrašyta daržinėje jo tėvo valdose Australijoje.

„Truputį trūksta žodžių - gauti apdovanojimą iš vyro, stovinčio už mūsų su ta lazdele ... Šio žmogaus muzikos klausymasis daug metų, augant, ir didelė priežastis, įkvėpusi mane kurti muziką. Ačiū“, - sakė Gotye, negalėdamas patikėti, kad Metų įrašo apdovanojimą jam įteikė soulo muzikos superžvaigždė Prince'as (Prinsas), kuris vilkėjo juodą palaidinę su gobtuvu ir rankoje laikė sidabro spalvos lazdelę.

Roko grupė iš Ohajo „The Black Keys“, įkurta Dano Auerbacho (Deno Auerbacho) ir Patricko Carney (Patriko Karnio), taip pat grįš namo su trimis „Grammy“ statulėlėmis: už geriausią roko albumą „El Camino“ , geriausią roko dainą ir geriausią roko grupės albumą.

Be to, D.Auerbachas pelnė prestižinį neklasikinės muzikos metų prodiuserio apdovanojimą, todėl jų kraitelėje atsidūrė iš viso keturi „Grammy“.

„Ačiū mūsų šeimoms ir visiems Akrone Ohajuje ir visiems Našvilyje“, - sakė būgnininkas P.Carney.

Hiphopo žvaigždė Jay-Z (Džejus Z) ir Kanye Westas (Kanajus Vestas) atsiėmė tris apdovanojimus: du už savo bendrą projektą „N****s in Paris“ ir vieną už dainą „Mercy“, kurioje taip pat skamba ritmenbliuzo atlikėjo Franko Oceano (Frenko Oušeno) balsas.

Tarp kitų vakaro laimėtojų buvo elektroninės muzikos kūrėjas DJ Skrillexas (Didžėjus Skrileksas), vokalistė Adele, kantri muzikos grupė „Zac Brown Band“, ritmenbliuzo dainininkas Miguelis (Migelis) ir poproko žvaigždė Kelly Clarkson (Keli Klarkson).

Vakaro metu pasirodė kelios muzikos pasaulio jaunimo ir vyresnės kartos atstovų mišrios kompanijos: Stingas dainavo su regio legendos Bobo Marley (Bobo Marlio) vaikais, Eltonas Johnas (Eltonas Džonas) - su dar vienu britu Edu Sheeranu (Edu Širanu), Prince'as įteikė apdovanojimą Gotye.

Programą pradėjo Taylor Swift (Teilor Svift), apsirengusi cirko programos vedėja - su baltais šortais ir žėrinčia aukšta skrybėle. Ji parodė numerį cirko tematika pagal savo hitą „We Are Never Ever Getting Back Together“.

Vakarą, kai atlikėjų ir apdovanojimų teikėjų buvo paprašyta nerodyti pernelyg daug nuogo kūno, Jennifer Lopez (Dženifer Lopes) pristatė pirmąjį televizijos transliacijos mados momentą: pademonstravo nuogą koją ir nuogą petį, kurių nedengė asimetriška juoda „Anthony Vaccarello“ suknia.

„Kaip matote, perskaičiau atmintinę!“ - pajuokavo ji, drauge su reperiu Pitbullu (Pitbulu) užlipusi ant scenos įteikti pirmojo apdovanojimo. Ji turėjo omenyje žiniasklaidai „nutekintą“ transliuotojo CBS laišką ceremonijos dalyviams dėl aprangos kodo.

Tą pirmąjį apdovanojimą atsiėmė Adele, kuri pernai gavo šešis „Grammy“. Šiemet ji buvo pagerbta už geriausią solinį pasirodymą - hito „Set Fire to the Rain“ atlikimą „gyvai“.

„Mano sėkmės talismanas, J-Lo, - pasakė ji atsiimdama statulėlę iš J.Lopez rankų. - Tai nuostabu. Norėjau atvykti ir būti šio vakaro dalis. Akivaizdu, kad pernai man jis labai patiko“.

Tarp kitų pusketvirtos valandos trukusios ceremonijos akcentų buvo jaudinamas B.Marley pagerbimas dalyvaujant Stingui, Bruno Marsui (Brunui Marsui), Rihannai (Rijanai), Ziggy, Stephenui ir Damianui Marley (Zigiui, Stivenui ir Deimienui Marliams).

Jie be pertraukų atliko Havajuose gimusio B.Marso hitą „Locked out of Heaven“, buvusio „Police“ lyderio Stingo „Walking on the Moon“ regio ritmu ir B.Marley klasikinę „Could You Be Loved?“.

Vienas iš labiausiai laukiamų „Grammy“ apdovanojimų ceremonijos atlikėjų Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas) atsidūrė dėmesio centre, surengdamas pirmąjį televizijos transliuotą pasirodymą nuo sausio, kai išleido savo pirmąją per pastaruosius penkerius metus naują dainą „Suit & Tie“.

J.Timberlake'as dainavo ir šoko kartu su atlikėjais tarp praeito amžiaus 3-ojo dešimtmečio prohibicijos laikų nostalgija dvelkiančių juodos ir baltos spalvos varjetė dekoracijų, pritariant reperiui Jay-Z.

J.Timberlake'as taip pat pirmąkart pristatė savo naują ritmenbliuzo stiliaus dainą „Pusher Love Girl“ iš savo būsimojo albumo „The 20/20 Experience.“

Per dvi valandas iki televizijos transliacijos trukusią programą Paulas McCartney (Polas Makartnis) laimėjo „Grammy“ už geriausią tradicinio popmuzikos vokalo albumą „Kisses on the Bottom“, o Beyonce (Bejonsė) už „Love on Top“ buvo pagerbta geriausio tradicinio ritmenbliuzo atlikimo statulėle.

Brianas Wilsonas (Brajenas Vilsonas) iš „The Beach Boy“, kuris atrodė silpnos sveikatos, buvo pagerbtas už geriausią istorinį albumą, o neseniai miręs legendinis indų sitarininkas Ravi Shankaras (Ravis Šankaras) - už geriausią pasaulio muzikos albumą „The Living Room Sessions Part 1“.

Per pagrindinės „Grammy“ šou dalies tradicinį segmentą „In Memoriam“ Eltonas Johnas, „Mumford & Sons“ ir kiti atlikėjai pagerbė velionį „The Band“ būgnininką ir dainininką Levoną Helmą.

Organizatoriai tikėjosi išvengti dramų, kurias „Grammy“, regis, tiesiog traukia - pernai ceremonijos išvakarėse mirė Whitney Houston (Vitni Hjuston), o prieš kelerius metus Chrisas Brownas (Krisas Braunas) sumušė Rihanną.

Šį kartą ceremonijos išvakarėse taip pat būta nedidelės dramos, tačiau ji nė iš tolo nepriminė netikėtos W.Houston mirties. Šeštadienį Ch.Brownas Beverli Hilse sudaužė savo „Porsche“ ir dėl avarijos apkaltino paparacus.

Los Andželo policijos departamentas, kuris padėjo užtikrinti „Grammy“ ceremonijos saugumą, taip pat dalyvavo didelio masto paieškoje - pareigūnai gaudo buvusį policininką, kuris kaltinamas nužudęs tris žmones ir grasinęs nužudyti daugiau buvusių kolegų.

Laimei, sekmadienį vakare ceremonijos niekas nesutrikdė ir ji praėjo sklandžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalbainiai

kalbainiai portretas
mirsiu iš juoko, Džejus Z, Kanajus Vestas ir Didžėjus Skrileksas

močiutė žurnalistė

močiutė žurnalistė portretas
elektroninės muzikos kūrėjas DJ Skrillexas (Didžėjus Skrileksas)

tata

tata portretas
o grupe is svedijos, the light rubber band,gavo grammy
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių