G.Jautakaitė Lietuvoje surengs išskirtinius koncertus

Legendinė atlikėja Gintarė Jautakaitė iš JAV specialiai atvyksta į Lietuvą, kur surengs išskirtinius savo koncertus – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Tauragėje, Marijampolėje.

Tikro garso koncertuose Gintarė savo gerbėjams ir melomanams šį kart žada ypač daug staigmenų – ji ne tik pati atliks savo dainas, gros fortepijonu bet ir dar keletu originalių, efektingų ir iki šiol negirdėtų instrumentų.

Koncerte Gintarei akomponuos bei pritars ir geriausi Lietuvos atlikėjai: instrumentalistai, vokalistai, profesionaliausi muzikos grandai – žymioji Neda Malūnavičiūtė (vokalas, fleita), V.Čepinskio ansamblio violončelistas Tomas Ramančiūnas, Lietuvos mušamųjų virtuozas, perkusininkas Arvydas Joffė, gitaros meistras Nerijus Ardzevičius (gitara, kontrabosas) bei legendinis klavišininkas, maestro Saulius Šiaučiulis. Tokio pobūdžio koncertas – retas įvykis Lietuvos muzikos padangėje, melomanams žadantis jaukų, nuoširdų, įspūdingą ir emocionalų muzikos vakarą.

Vakaro kaltininkė Gintarė šįsyk klausytojams pristatys visiškai naują programą – išskirtinį vizualinį koncertą, kuriam kuriama speciali vizualizacija, scenografijos elementai. Taip pat numatyta daug kitų efektingų ir emocionalių netikėtumų žiūrovams, kurių atlikėja dar nenori iš anksto išduoti. Atėję į koncertus išgirs ne tik nuostabų, nepaprastai skaidrų, unikalų Gintarės balsą, bet ir išvys išskirtinę teatralizuotą programą.

Gintarė koncertams kelia ypač aukštus kokybės, skambesio ir vaizdo reikalavimus, tad iš anksto atvykus į Lietuvą čia repetuos kartu su visais atlikėjais. Artėjantis koncertų turas bus įspūdingas, tarsi didysis G.Jautakaitės sugrįžimas į Lietuvą. Iki šiol Gintarės gerbėjai prisimena ir negali pamiršti jos dainuojamų svajingųjų „Kregždučių“ (G.Kuprevičiaus roko operoje „Ugnies medžioklė su varovais“) bei subtilios sielos dainos "Aš tolstu nuo tavęs kaip laivas" ir pačios Gintarės sukurtų lyrinių dainų „Vieversėlis“, „Mediniai žirgeliai“, „Dobilo širdy“, o ypač - „Viešpaties lelija“, kurią dainininkė sukūrė lėktuve, skrendant į Nepriklausomybę jau atgavusią Lietuvą. Pirmoji Gintarės daina sukurta vos šešerių metų, tai "Vieversėlis", laimėjusi Lietuvos radijo dainų konkursą, o jau trylikametės Gintarės sukurtos pirmosios reikšmingesnės dainos "Mediniai žirgeliai" bei „Dobilo širdy“.

Neabejojama, kad tikri muzikos melomanai nepraleis Gintarės pasirodymo, kuriame be abejonės svarbūs ne tik efektai, bet ir atlikėjos balsas, muzika, dainos pakylėjančios klausytoją, suteikiančios palaimą sielai bei jausmams...

Nuo 1990 m. G.Jautakaitė sėkmingos karjeros Anglijoje metu savo kūrybiniame kelyje bendradarbiavo su tokiais muzikos pasaulio korifėjais kaip Eltono Džono prodiuseriu Guss Dudgeon, Andrew Claxton iš Dead Can Dance, James iš Radiohead, Adam Wakeman (Yes - Rick Wakeman sūnumi) bei žymiais didžėjais Patrick Pulsinger ir Gaeton Schurrer (Madonos „Ray of ligot“), Neil MacLallan iš Prodigy. 1997 m. Anglijoje pasirašyta kūrybinė sutartis su EMI net šešiems autorinės muzikos albumams. Taip pat pasirašyta leidybinė sutartis su SONY. 2000 m. Europos ir Amerikos rinkose pasirodo EMI-SONY išleista plokštelė "Earthless" iškopusi net į 13 hitų vietą Pasauliniuose topuose.

Tai pasiekta po daugelio metų darbo su pasaulinėmis EMI ir SONY garso įrašų kompanijomis, po "Earthless" albumo išleisto su šiomis kompanijomis, bei po sekančio albumo "Featheremark" ir ypač bendradarbiaujant su Lincolnu Clappu – vienu žymiausių pasaulyje garso įrašų meistrų, kuris dirbo ir su tokiomis įžymybėmis kaip Arieta Franklin, Witney Hiuston, „Bee-gees“, Eric Clapton, Barbara Straizand bei daugelį kitų. Tai vienas profesionaliausių ir pačių nuostabiausių garso režisierių pasaulyje – jo talentas, jo neeilinis muzikos pajautimas, neapsakoma pagarba balsui ir novatoriškumas, negali būti lyginamas su jokiu kitu meistru.

Gintarės dėstytojas, žymus pianistas maestro Saulius Šiaučiulis: ”Tai, ką Gintarę išgirdau grojant atvykus į Lietuvą, mane pribloškė, - kaip ištobulėjusi jos technika. Apibendrindamas galiu pasakyti, kad šios kūrėjos ir atlikėjos tikroji publika – inteligentija." Išties Gintarės muzika ir dainos ypač išsiskiria gilumu, tekstai prasmingi ir nepaviršutiniški.

Koncerto turas Lietuvoje 2010 rugsėjo mėnesį: Vilnius 15 d., Šiauliai 16 d., Klaipėda 18 d., Tauragė 21 d., Kaunas 22 d., Marijampolė 24 d.

Daugiau informacijos: http://www.kitoksteatras.lt/gintares_jautakaites_repertuaras.php


Šiame straipsnyje: Gintarė Jautakaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių