Gitaros virtuozas F.Goya – vėl Lietuvoje

Pasaulinio garso gitaristas Francis Goya po dvejų metų pertraukos grįžta į Lietuvą. Savo gerbėjams F.Goya spalio 7 d. Vilniaus Kongresų rūmuose žada romantiškos muzikos koncertą. Koncerte dalyvaus ir specialiai šiam projektui suburtas ansamblis, palydintis virtuozišką gitaristo grojimą.

Belgų muzikantas savo sceninį slapyvardį prieš tris dešimtmečius pasiskolino iš garsiojo ispanų dailininko Francisco Goyos, ir šiuo metu yra viena ryškiausių romantiškos gitaros muzikos žvaigždžių.

F.Goya, kurio tikrasis vardas Francis Weyer, gimė 1946 m. muzikalioje šeimoje Belgijoje, Liege mieste. Šešiolikos metų su broliu ir keliais draugais įkūrė roko grupę "The Jivaros". 1966 m. jis sutiko Lou Depryck'ą, grupių "Two Man Sound" ir "Hollywood Bananas" dainininką, kuris tapo F.Goya sukurtos naujos grupės "Liberty Six" vokalistu. Po trejų metų prisijungęs prie grupės "The J. J. Band", gitaristas išvyko į koncertinį turą po Europą ir Aziją.

Sulaukęs 29-erių atlikėjas pasivadina Francis Goya ir tampa solo atlikėju. Jau pirmasis kūrinys - "Nostalgia" (originali tėvo kompozicija, kurią aranžavo F.Goya) užkariauja melomanų simpatijas. Belgijoje, Olandijoje, Norvegijoje ir Brazilijoje jis tampa populiariausia metų melodija. Suomijoje parduodama net 600 tūkst. šio įrašo kopijų. Jis tampa auksiniu ir platininiu ne tik Europoje, bet ir Azijoje bei Pietų Amerikoje. Sužiba nauja žvaigždė.

Per savo karjerą Francis Goya įrašė 40 muzikinių albumų, kurių dauguma tapo auksiniais ar platininiais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių