A. Giržadas: jei sutikčiau Napoleoną, turėčiau, ko paklausti

  • Teksto dydis:

Naujajame sezone žiūrovų pamėgta laida „Istorijos detektyvai“ iššūkius meta LRT TELEVIZIJOS veidams.

 Šįkart istorijos detektyvu sutikęs pabūti vyriausiasis LRT TELEVIZIJOS prodiuseris Audrius Giržadas Vilniaus centre ieškojo bažnyčios, kurioje prisiekė Lietuvos prezidentas Antanas Smetona, bandė įspėti, kurioje sostinės vietoje įvyko lėktuvo katastrofa, ir vaikščiojo tiltu, ant kurio 1812-aisiais alų gėrė pats Napoleonas.

Su laidos kūrėju Virgilijumi Savukynu po Vilnių vaikščiojęs A. Giržadas sužinojo, jog Vilniuje yra jau daugiau nei 600 metų skaičiuojantis tiltas, kuriuo XIX a. yra vaikščiojęs pats Prancūzijos imperatorius.

„Prasidėjo karas su Rusija, Napoleonas atjojo į Vilnių ir nusprendė pasidairyti po miestą, apylinkes. Atjojęs iki Žaliojo tilto, kur dirbo darbininkai, Napoleonas kartu su jais išgėrė alaus ir pasišnekučiavo“, – istorinėmis žiniomis su LRT TELEVIZIJOS vyriausiuoju prodiuseriu dalijosi V. Savukynas.

A. Giržadas tikino, jog jam pačiam būtų įdomu pasišnekėti su žymiuoju imperatoriumi. „Paklausčiau, ar jis tikrai norėjo išsinešti Šv. Onos bažnyčią iš Vilniaus“, – juokėsi A. Giržadas.

Kaip vyriausiajam LRT TELEVIZIJOS prodiuseriui sekėsi įminti istorines mįsles, žiūrėkite vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Iš kur tas komjaunuolis išlindo ? Jo pezalų tik ir trūko.

Vytasb

Vytasb portretas
Audriau,suruošk spiritizmo seansą ir tavo svajonė išsipildys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių