Gimtadienio proga „Domino“ teatras pristato premjerą

Kovo mėnesį „Domino“ teatrui sukanka dveji. Šie metai teatrui buvo itin sėkmingi, todėl švęsti teatro komandai tikrai smagu.

Kultine komedija Lietuvoje tapęs spektaklis „Vilnius - Dakaras“ startavo Rygoje. Ekipažo „Ryga - Dakaras“ variklių gausmas sukvietė visą Rygos grietinėlę. Šėlstanti, padūkusi ir nepaprastai juokinga „Laukinė moteris“ laimėjo pagrindinį prizą Lenkijoje, Katovicuose,  vykusiame  komedijų festivalyje. 

Spektaklį „Ryga - Dakaras“ režisavo Kostas Smoriginas, tačiau adaptuoti spektaklį Latvijos žiūrovams padėjo latvių režisierius Olegas Šapošnikovas. Nors kolegos prieš tai nebuvo pažįstami, tačiau abu džiaugėsi itin sėkmingu startu. Vaidmenys naujajame spektaklyje Rygoje buvo pasiūlyti įspūdingai Latvijos televizijos žvaigždei Janai Dulevskai ir aktoriui Janiui Jaransui, kuris Latvijos publikai pažįstamas kaip „urvinis žmogus“.

K.Smoriginas džiaugiasi, kad puiki S.Parulskio pjesė, virtusi populiarumo sulaukusiu spektakliu, „Vilnius - Dakaras“, Latvijoje taip pat buvo šiltai priimta ir kuo puikiausiai suprasta. „Žiūrovai juokėsi saikingai. Be to, jie labai tiksliai suprato tas vietas, kuriose yra savotiško graudulio, surimtėjimo“, - pasakojo K.Smoriginas.

Sausio mėnesį Katovicuose vykusiame teatro komedijų  festivalyje triumfavo „Laukinė moteris“. Lenkijoje „laukinę moterį“ vaidinanti aktorė Hanna Sleszynska buvo apdovanota pagrindiniu festivalio prizu - Komedijos teatro kauke. Geriausią komedijos aktorę festivalio metu net kelias dienas galėjo rinkti žiūrovai. Būtent „laukinė moteris“ pelnė daugiausia žiūrovų simpatijų ir jai atiteko prizas.

Spektaklis „Laukinė moteris“ Lenkijoje kaip ir Lietuvoje tapo ne tik žiūrovų gausiai lankomu renginiu, bet ir folkloro dalimi. Žmonės, o ypatingai moterys, dažnai gyvenime cituoja „laukinių moterų“ žodžius ir kas kartą naujai atranda akivaizdžiai gyvenimiškas, bet labai komiškas „laukinių“ išsakytas tiesas. Lenkijoje spektaklį „Laukinė moteris“ režisavo A.Jakubikas, kuris Lietuvoje pastatė kultiniu tapusį spektaklį „Striptizo ereliai“.

Antro gimtadienio proga vienas lankomiausių Lietuvos teatrų pristato seniai žadėtą nuotaikingos situacijų komedijos „DNR kodas“  premjerą. „DNR kodo“ istorijos herojai - nėščia pardavėja, įsimylėjęs sūnus, neištikimas vyras ir viską žinanti žmona. Veiksmas baigiasi vestuvėmis, tačiau kas su kuo susituokia? Kas iš tikrųjų slepiasi po paslaptingos dovanos „DNR kodas“ pavadinimu? Visos paslaptys bus atskleistos, bet tik per premjerą.

„DNR kodas“ premjeros:

Kovo 18, 19 d. Vilnius, „Domino“ teatras.

Kovo 25 d. Kaunas, „Girstutis“.


Šiame straipsnyje: DNR kodasDomino teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių