Geriausiu kino operatoriumi paskelbtas A. Kemežys

Lietuvos kino operatorių asociacija (LAC) už geriausią metų darbą apdovanojo kino operatorių Audrių Kemežį.

Penktadienį Užupio meno galerijos „Galera“ kiemelyje vykusioje Lietuvos kino operatorių apdovanojimų ceremonijoje A.Kemežiui įteikta „Ąžuolo“ statulėlė. Šio įvertinimo jis nusipelnė už kūrybišką ir meistrišką fotografijos meno ir kinematografijos sintezę režisierės Giedrės Žickytės filme „Meistras ir Tatjana“, pranešė apdovanojimų rengėjai.

„Ąžuolo“ statulėlę šiemet taip pat pretendavo gauti Feliksas Abrukauskas darbą filme „Redirected“ ir Tuomo Hutri („Santa“).

Pradedančiųjų kino operatorių kategorijoje „Gilės“ apdovanojimas įteiktas Vytautui Katkui už harmoningą operatoriaus išraiškos priemonių panaudojimą režisierių Marijos Kavtaradzės ir Vytauto Katkaus filme „Parketo skutėjai“. Už maksimalaus kūrybinio rezultato siekį minimaliomis techninėmis sąlygomis režisieriaus Daumanto Petronio filme „Sobaka“ paskatinamasis diplomas įteiktas kino operatoriui Zbignievui Bartoševičiui.

LAC valdyba apdovanojimu už kūrybinius gyvenimo nuopelnus pagerbė kino operatorių Donatą Pečiūrą, kuris yra nufilmavęs juostas „Kai aš mažas buvau“, „Maža išpažintis“, „Sadūto tūto“, „Faktas“, „Nebūsiu gangsteris, brangioji“, “Velnio sėkla“, „Atsiprašau“, „Strazdas – žalias paukštis“ ir kt.

Kino operatorių dėkingumo prizas atiteko viešajai įstaigai “Meno avilys” už sėkmingas pastangas skaitmenizuojant ir restauruojant lietuviško kino paveldą.

Žiuri, kuriai vadovavo Rusijos kino operatorius Sergėjus Astachovas, sudarė operatoriai Rimvydas Leipus, Mantas Šatkus, filosofas ir rašytojas Kristupas Sabolius, menotyrininkė dr. Agnė Narušytė.

Nusipelnę kino operatoriai pagerbiami ir įvertinami jau šeštą kartą. “Ąžuolo” statulėlėmis, kurių autorius skulptorius Marius Skudžinskas, jau džiaugiasi Viktoras Radzevičius, Ramūnas Greičius, Mantas Kvedaravičius ir Feliksas Abrukauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių