Garsus iliustratorius: ieškau kitų saviraiškos priemonių

„The Independent“, „New York Times“, „Forbes“ – tik keli žinomi tarptautiniai leidiniai, kuriuose galima pamatyti lietuvio Karolio Strautnieko darbų.

Apie kintančią kūrybos kryptį, beribes iliustracijos galimybes ir laiką, skiriamą sau, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Savitu stiliumi išsiskiriantis, daugiau nei penkerius metus iliustracijas kuriantis K. Strautniekas pripažįsta, kad kūryba – sudėtingas ir kartais itin varginantis procesas. Nors norėtų daugiau dalytis sėkmės istorijomis, vis dėlto pastaruoju metu nuo įprastų darbų stengiasi atsitraukti ir ieškoti naujų išraiškos formų.

„Anksčiau labai aiškiai įvardydavau, kad esu iliustruotojas, kad iliustruoju periodinę spaudą. Tokia mano specialybė. [...] Bet dabar laikas, kai sudvejoju, ar verta užsiimti vienu dalyku. Vis dažniau atrandu, kad man malonu fotografuoti“, – atvirauja K. Strautniekas

Jis sako, kad požiūris pasikeitė šiuo metu jis nenori savęs vadintis tiesiog iliustruotoju, nes taip esą save suvaržai ir atimi galimybę eksperimentuoti.

Nuolat besikeičiantys tekstai, kuriuos reikia iliustruoti, ir didelis tempas, pasak menininko, po kurio laiko priverčia darbus tiesiog štampuoti. Ilgainiui pajautęs, kad varžosi su pačiu savimi, Karolis sako supratęs, kad tokia kūryba malonumo netiekia, o paklaustas, kaip atsidūrė šiame kelyje, prisimena, kad tai nebuvęs sąmoningas sprendimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių