Garbės ordiną V. Putinas paskyrė ir R. Tuminui

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskyrė valstybės apdovanojimus kai kuriems užsienio šalių piliečiams, tarp jų - Jevgenijaus Vachtangovo teatro Maskvoje meno vadovui Rimui Tuminui.

Jis apdovanotas Garbės ordinu, rašoma prezidento dekrete.

V. Putinas Draugystės ordinais apdovanojo pirmąjį Kinijos vicepremjerą Zhang Gaolį (Džangą Gaolį), taip pat vicepremjerus Wang Yangą (Vang Jangą) ir Liu Yandongą (Liu Jandongą). Apdovanojimai jiems skirti už indėlį stiprinant bendradarbiavimą su Rusija.

Draugystės ordinas buvo paskirtas ir Turkijos verslininkui, „Nergis Holding“ vadovui Cavitui Caglarui (Džavitui Čahlarui).

R. Tuminas gimė 1952 metais Kelmėje. 1970-1974 metais jis studijavo televizijos režisūrą Lietuvos valstybinėje konservatorijoje.1978 metais menininkas baigė režisūrą Anatolijaus Lunačiarskio teatro meno institute Maskvoje. 1979-1990 metais R. Tuminas  dirbo režisieriumi, nuo 1994 metų vyriausiuoju režisieriumi Lietuvos valstybiniame akademiniame dramos teatre.

1990 metais jis įkūrė Vilniaus mažąjį teatrą, o nuo 1997 metų iki dabar šiam teatrui vadovauja. 1995-1998 metais R. Tuminas  buvo Lietuvos valstybinio akademinio dramos teatro vadovas, 1998-1999 metais Lietuvos Nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius.

1994 metais R. Tuminas buvo apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija už Antono Čechovo „Vyšnių sodo“, Grigorijaus Kanovičiaus „Nusišypsok mums, Viešpatie“ ir Bertoldo Brechto „Galilėjaus“ pastatymus.

Nuo 2007 metų jis dirba Rusijos Valstybinio akademinio J. Vachtangovo teatro meno vadovu Maskvoje.

Režisierius pastatė beveik 40 spektaklių, kurie buvo rodomi daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Jo spektakliai yra pelnę įvairių apdovanojimų tarptautiniuose teatrų festivaliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silvestras iš kaimo

Silvestras iš kaimo portretas
NUOMONĖ: Jis greitai nudvės nuo vėžio... Bus Rusijoje ką ant raudonos pagalvėlės padėti- ten tokios tradicijos pakasant.Niekinu tokius parsidavėlius ,,lietuvius"....

Artūras

Artūras portretas
Šituo straipsniu norima sumenkinti R. Tuminą. Žiūrėk, matai gavo ordiną iš Putino. Kažkas baisaus. Iš tikro tai Putinas šimta kartų sąžiningesnis už taip vadinamus Euro sojūzo neva lyderius kartu sudėjus.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Malonu.Didziuojames.Sveikinam!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių