G. Storpirštis: vieną kartą riebiai nusikeiksiu. Atsiprašau, bet tą darysiu

  • Teksto dydis:

„Nors tai koncertai, skirti mūsų Nepriklausomybei, mūsų atkurtai demokratijai, visgi vieną kartą planuoju riebiai nusikeikti. Iš anksto už tai atsiprašau, bet tą darysiu – net ir keiksmažodžio iš teksto neišmesiu“, – sako Gediminas Storpirštis.

Kovo 10 dieną, 18.30 Vilniuje, šv. Kotrynos bažnyčioje ir kovo 11 d. Kaune, koncertų salėje „Renginių Oazė“ įvyks G. Storpirščio ir grupės koncertas-poezijos vakaras „Mana širdis – mana šalis“.

Kartu su dainuojamosios poezijos atlikėju G. Storpirščiu scenoje gros dar penki muzikantai. „Tai mano senoji chebra, su kai kuriais esu pažįstamas kelis dešimtmečius, su kai kuriais koncertuoju nuolat, su kitais šį kartą lipsim ant scenos po ilgokos pertraukos. Tai bus nemažas iššūkis mums: susigroti, sutilpti, neužgožti vieniems kitų, bet ir būti visiems išgirstiems. Tai bus iššūkis mums, bet tuo pačiu ir didelis malonumas klausytojams“, – sako Lietuvos teatro ir kino aktorius, teatro pedagogas, dainų autorius ir atlikėjas G. Storpirštis.

Jam antrina ir kontrabosistas Vytis Nivinskas: „Tai unikalus instrumentų sąstatas scenoje. Klausytojams galime pažadėti gerą skambesį ir ilgam atmintyje išliksiančius įspūdžius“.  V. Nivinskas sako, jog grojimas su Gediminu jam asmeniškai yra lyg mažas pabėgimas. „Esu džiazistas, džiazas mano kasdienė muzika, o Gedimino poezija, jo dainų skambesys – tai visuomet kažkokia kita realybė, į kurią su malonumu persikeliu“, – sako kontrabosistas.

Kai skaičiau šį monologą po keiksmažodžio atsistojo viena mokytoja, atvedusi į pasirodymą savo mokinius, ir spengiančioje tyloje demonstratyviai atsidususi išėjo iš salės. Vis dar tą nutikimą atsimenu.

Perkusininkas Darius Miniotas įsitikinęs, kad gyvas garsas ir skirtingus muzikinius žanrus atstovaujantys instrumentai, skambantys, kai dainuojama poezija, visuomet sukuria magišką pojūtį. „Tikroje kūryboje turi būti dalis metafizikos. Kad būtų kažkas be paaiškinimo“, – sako D. Miniotas. Išbandęs aktoriaus, režisieriaus profesijas, D. Miniotas džiaugiasi, kad gyvos muzikos poreikis sugrįžta. Prieš penkerius metus dulkes nuo būgnų nuvalęs perkusininkas tikina, jog šiuose koncertuose ištirps klausytojų gero skambesio ilgesys ir visų grojančiųjų siekis būti scenoje kartu. 

Šiuose išskirtiniuose pasirodymuose klausytojai išgirs aktoriaus skaitomus teatro monologus. „Noriu visų iš anksto atsiprašyti už vieną riebų keiksmažodį, kuris nuskambės vieno monologo metu. Pamenu, viename koncerte, kai skaičiau šį monologą po keiksmažodžio atsistojo viena mokytoja, atvedusi į pasirodymą savo mokinius, ir spengiančioje tyloje demonstratyviai atsidususi išėjo iš salės. Vis dar tą nutikimą atsimenu. Tačiau žodžių iš teksto išmesti nesiruošiu. Kieno tai kūryba? V. Landsbergio jaunesniojo. Ir dar pridursiu, kad to keiksmažodžio tame kūrinyje labai net reikia“, – šypteli Gediminas Storpirštis. 

Rinktinių dainų ir poezijos programą G. Storpirštis atliks su:

Daumantas Slipkus – klavišai;

Vytis Nivinskas – kontrabosas;

Vytautas Mikeliūnas – smuikas;

Jonas Krivickas – gitara;

Darius Miniotas – perkusija.

Koncertą organizuoja kūrybos studija „Showart“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių