G. Depardieu: alkoholikas tuzino vaikų tėvas ar talentingas aktorius?

Vyno gamybos verslą sukantis aktorius neretai ir pats mėgaujasi savo užaugintomis „vynuogėmis", o kartais nepajunta, kaip per dieną išgaruoja net šeši buteliai. Kad vienu pasivaikščiojimu vynuogyne kartais išnyksta net tiek butelaičių – ne paskalos, o paties aktoriaus prisipažinimas.

Blogas „tuzino vaikų" tėvas, kelių erelis, lėktuvo salone besišlapinantis alkoholikas Gerardas Depardieu (64 m.) vis tiek laukiamas garsiausiose pasaulio kino studijose, o rusai Prancūzijos aktoriui net suteikė pilietybę.

Negaluoja prostata

Apie žvaigždžių gyvenimą rašančios žiniasklaidos sensacija 2011 metais tapo įvykis, kai G.Depardieu viešai nusišlapino lėktuve. Paryžiaus oro uoste vos tik į lėktuvą įlipęs aktorius užsimanė į tualetą, tačiau skrydžio palydovės liepė palaukti penkiolika minučių, kol lėktuvas pakils. Viena keleivė prisimena, kaip garsenybė pakilo iš kėdės garsiai sakydamas: „Aš noriu m..ti„. G.Depardieu pasakė, kad laukti negali, tuomet pasiėmė mineralinio vandens buteliuką. Dalis šlapimo išsiliejo ant grindų, todėl lėktuvas buvo sugražintas į terminalą valymui. Dėl šio incidento skrydis vėlavo dvi valandas, o įgula aktorių išprašė iš lėktuvo. Žurnalistams informaciją suteikusi keleivė įsitikinusi, kad jis buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Tuo metu kartu su aktoriumi į Dubliną skristi turėjęs jo draugas, aktorius Edouardas Baeras tikino, kad Depardieu nevartojo jokio alkoholio ir taip pasielgti buvo prispirtas todėl, kad turi problemų su prostata, o staigus noras šlapintis yra vienas iš negaluojančios prostatos požymių. „Gerardui negaluoja prostata ir tai jam sukėlė didelį nerimą bei pažeminimą. Jis buvo visiškai blaivus ir tai nebuvo jo įprastas elgesys. Gerardas labai gailisi dėl to, kas nutiko. Nueiti į tualetą jam buvo uždrausta, nes tuo metu lėktuvas ruošėsi kilti. Taigi, jis buvo priverstas tai padaryti lėktuve visų akivaizdoje. Radau išeitį, perdavęs jam mineralinio vandens buteliuką, bet jis buvo per mažas ir persipildė“, – pasakojo draugas.

6 buteliai per dieną

Vyno gamybos verslą sukantis aktorius neretai ir pats mėgaujasi savo užaugintomis „vynuogėmis„, o kartais nepajunta, kaip per dieną išgaruoja net šeši buteliai. Kad vienu pasivaikščiojimu vynuogyne kartais išnyksta net tiek butelaičių – ne paskalos, o paties aktoriaus prisipažinimas. Piktnaudžiaudamas alkoholiu aktorius ne tik kenkia savo sveikatai, bet laikas nuo laiko ir įsivelia į pavojingas situacijas. Praėjusių metų rudenį jis nukrito nuo motorolerio, kurį vairavo girtas. Alkoholio kiekio kraujyje matuoklis po įvykio parodė, kad kraujyje alkoholio buvo 1,8 promilės - tris kartus viršijo Prancūzijoje leistiną 0,5 promilės ribą. Kalbėdamas apie incidentą G.Depardieu sakė nesantis „nusikaltėlis“, nes tik „užmigo ir tiek", todėl paslydo su motoroleriu... Dėl įvykio jis šių metų pradžioje turėjo atvykti į Paryžiaus teismą ir išklausyti nuosprendžio, tačiau informavo, kad tuo metu yra suplanavęs kelionę į Juodkalniją. Prisiminęs įvykį aktorius dar juokavo, kad kraujyje buvo maža alkoholio koncentracija, nes buvo suvalgęs salotų su daug acto, kuris viršijo leistiną normą... Priklausomybė nuo alkoholio aktoriui pakišo koją ir asmeniniame gyvenime. 2002 metais žiniasklaida intrigavo, kad galbūt skyrybas su manekene Carole Bouquet išprovokavo jo flirtas su jauna Italijos tenisininke Ambra de Miceli, tačiau viena pagrindinių priežasčių šioje istorijoje buvo įvardintas alkoholis. Šaltiniai pasakojo, kad pora nuolat konfliktuodavo dėlto, kad Depardieu per daug geria.

Tuzinas vaikų

Skyrybos su Carole Bouquet buvo tik lašas jūroje, nes garsenybė niekada neapsiribojo „viena vienintele„. Žiniasklaidoje mirga istorijos apie vis naujus G.Depardieu meilės romanus, o daugybė jo vaikų išsibarstę po visą pasaulį. Viename interviu aktorius prisipažino pats tiksliai nežinantis, kiek turi vaikų: „Niekada neskaičiavau savo atžalų, bet esu įsitikinęs, kad jų turiu daugiau nei tuziną. Mano vaikai išsibarstę ne tik po Prancūziją, bet ir visą pasaulį. Vaikus aš myliu ir visada pripažįstu savo tėvystę.“ Pirmąja G.Depardieu žmona tapo iš aristokratų šeimos kilusi Elisabeth Guignot, su kuria jis susipažino studijuodamas. Pora susilaukė dviejų vaikų – sūnaus Guillaume'o ir dukters Julie, o po 25 metų išsiskyrė. Skyrybas lėmė žinia, jog G.Depardieu turi dar vieną dukrą, kurią pagimdė Karine Simdė Senegalo kilmės aktorė ir modelis. Po skyrybų su E. Guignot aktorius bendravo su Prancūzijos kino žvaigžde Carole Bouquet, vėliau jo mylimųjų sąrašas tęsėsi, o vaikų daugėjo. Manoma, kad G.Depardieu turi 20 atžalų. Pirmojoje santuokoje gimusi dukra Julie, taip pat tapusi garsia aktore, yra pasakojusi, jog toks tėvo gyvenimas ją stipriai paveikė – normaliai bendrauti su vyrais aktorė sako pradėjusi tik su psichologo pagalba. Vaikystėje Julie buvo apmaudu, kad po pasaulį keliaujančio tėvo nematydavo mėnesiais, o iš kelionių parvežtas dovanas ji vadino „pakišomis bandant atpirkti kaltę prieš vaikus„. Tėvą Julie yra apibūdinusi kaip apkūnų ir niūrų žmogų, kartais užsukdavusį į namus. Santykius su juo neigiamai apibūdino ir Julie brolis, taip pat aktorius Guillaume'as: „Kad turėsiu netikrą seserį, sužinojau tik jos gimimo dieną. Tai viską pasako. Viską. Man visada būdavo pateikiami jau įvykę faktai. Tai tipiškas jo elgesio su manimi pavyzdys. <...>Myliu jį ir nekenčiu jo dėl tų pačių priežasčių. Už jo silpnumą. Už jo būdą bėgti nuo gyvenimo... ir tuo pačiu metu kovoti su juo“, - savo knygoje rašė aktorius. Guillaume'o gyvenimas buvo taip pat spalvingas, tačiau baigėsi tragiškai. Būdamas 37 metų aktorius mirė nuo plaučių uždegimo.

Užsimanė ramybės

Panašu, kad senatvė keičia G.Depadieu. Iki šiol audringai gyvenęs aktorius, kai tik gavo Rusijos pilietybę, ryžosi apsigyventi kaime, kur laisvalaikį galės leisti su meškere. Jis įsigijo sklypą netoli Maskvos esančiame kaime, kuriame jau kyla medinis namas. Rusų dienraštis „Komsomolskaja pravda" pranešė, kad prancūzą tame kaime užbūrė gamtos vaizdai – dideli beržai, ežere plaukiojančios antys ir pelėnai.

Tarp kitko:

JAV gydytojas Fredas Hutchinsonas atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad piktnaudžiavimas alkoholiu yra vienas didžiausių peilių prostatai. Anot A.Kristalo, kasdien vartojamas alkoholis keliskart padidina riziką susirgti prostatos vėžiu, taip pat nustatyta, kad vartojant alkoholį neveikia prevenciniai prostatos vėžio preparatai. „Iš esmės saikingas alkoholio vartojimas didelės įtakos neturi, tačiau visiškai kitaip yra su girtavimu", - sako dr. A.Kristalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
manau trys viename
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių