Fotoeksperimentas „10 nuotakos istorijų“: kiek kadrų reikia tai vienintelei?

  • Teksto dydis:

Vakar sostinėje, „Čiop Čiop“ studijoje, atidaryta fotoeksperimento „10 nuotakos istorijų“ paroda. Jos tikslas – parodyti, kad fotografuojant net toje pačioje aplinkoje, tą patį žmogų, išeina visiškai skirtingos istorijos.

Šiuolaikinė vestuvių fotografija stebina daugybe skirtingų stilių: reportažas, meninė, pompastiška ar minimalistinė, pastelinių ar ryškių spalvų, tikroviška ir mažai  modifikuota ar mistika dvelkianti, klasikinių portretų ar įmantrių mados pozų, jausminga ir romantiška ar smagi ir nutrūktgalviška – rinktis tikrai yra iš  ko. 

Fotografijoje svarbiausias yra pats kūrėjas, kuris nuotraukose perteikia savo stiliaus, kadro matymą, įgyvendina netikėčiausias idėjas bei kuria kartu su jaunaisiais. Todėl, norint išsirinkti fotografą, tenka gerai pasukti galvą: kokį save nori matyti, koks stilius, o būtent – koks kūrėjas yra tas, su kuriuo nori sukurti vaizdinę savo šventės istoriją. 

Žaismingumo ir intrigos sumanymui suteikė tai, kad fotografai šiai užduočiai įvykdyti turėjo tik 20 minučių, per kurias turėjo sukurti tik vieną nuotakos nuotrauką, atskleidžiančią jų stilių. Fotografams iki pat paskutinės minutės nebuvo pranešta, koks bus nuotakos stilius ir kokiose patalpose bus fotografuojama, o jiems atėjus buvo įjungiamas laikmatis.  Kiekvienas fotografas turėjo 24 val. laiko, per kurias turėjo paruošti vieną nuotrauką publikavimui.

Atidarymo metu eksponuota 10 fotografų atrinktų nuotraukų, kurias įvertinti susirinko gausus fotografijos mylėtojų ir besidominčių vestuvių fotografija lankytojų būrys. Parodos lankytojai turėjo galimybę ne tik pamatyti unikalaus fotoeksperimento rezultatą, bet ir susitikti su visa projekto kūrėjų komanda: nuo vestuvinio stiliaus kūrėjų iki patyrusių vestuvių fotografų. Žiūrovai turėjo galimybę laimėti organizatorių įsteigtą prizą atspėdami,  kiek šio projekto metu buvo sukurta nuotraukų. Visi fotografai, siekdami gauti tą vienintelę nuotrauką, iš viso padarė net 2179 kadrus.

Paroda „10 nuotakos istorijų“ keliaus po didžiuosius Lietuvos miestus, o iki spalio 1 d. ją galima aplankyti Vilniuje, PC „Panorama“.  

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių