Filmuojant „Persis Džeksonas. Monstrų jūra“ aktorius kankino jūros liga

  • Teksto dydis:

Graikų mitologijos motyvais sukurtas nuotykių filmas „Persis Džeksonas. Monstrų jūra“ (orig. Percy Jackson: Sea of Monsters) atveria šiurpiausias atšiauriojo Bermudų trikampio paslaptis, todėl nenuostabu, kad juostoje filmavęsi aktoriai nemažai laiko turėjo praleisti atviroje jūroje. Rezultatas – daugelį jų užklupusi varginanti jūros liga.

Filmo režisierius Thoras Freudenthalis pasakoja, kad rengiantis filmuoti juostą jį ilgai kankino abejonės – filmuoti butaforiniame banguotame baseine ar tikroje jūroje? Nors iš karto buvo aišku, kad pastarasis variantas gerokai sudėtingesnis, Th. Freudenthalis, vardan įtaigesnio istorijos pateikimo, nusprendė surizikuoti ir todėl nemažai filmo scenų gimė tikroje jūroje.

Iššūkių šios scenos tapo ne tik operatoriams, bet ir aktoriams. „Filmuodamiesi visi turėjome galimybę pasitikrinti, kas serga jūros liga, o kas ne,“ – dabar jau šypsodamasi akimirkas iš filmavimo aikštelės prisiminė aktorė Alexandra Daddario.

Poseidono sūnų juostoje įkūnijęs Loganas Lermanas pasakoja, kad įspūdžių iš filmavimo aikštele tapusios jūros jis taip pat ilgai nepamirš.

„Laimei, man neteko sušlapti, tačiau daug dienų praleidome mažame laive. Filmavimas vyko vasarą, todėl ant denio visi alpome ne tik nuo jūros ligos, bet ir alinančio karščio, – pasakoja L. Lermanas. – Nors tokiomis sąlygomis dirbti išties buvo nelengva, tikrai nesigailiu. Tai buvo labai linksma patirtis.“

Režisierius Th. Freudenthalis taip pat liko patenkintas rezultatu: „Tikra jūra scenoms suteikė realumo, gyvybės ir spontaniškumo, kurio nesuplanuosi ir nerasi jokiame baseine. Žinoma, filmuojant suvaldyti techniką buvo labai sudėtinga, bet didžiuojuosi savo komanda – visi šį iššūkį įveikė puikiai!“

„Persis Džeksonas. Monstrų jūra“ yra jau antroji amerikiečių rašytojo Ricko Riordano sagos „Persis Džeksonas ir Olimpo dievai“ ekranizacijos dalis ir, pasak aktoriaus L. Lermano, yra rekomenduotina visiems, bet ypatingai vaikams: „Tokie filmai yra labai naudingi. Pirma, jie įkvepia vaikus skaityti knygas. Antra, patraukliai ir įdomiai supažindina su graikų mitologija.“

Šioj filmo dalyje visiems jau pažįstamas Persis su draugais leidžiasi į sunkią ir pavojingą kelionę ieškoti mitais apipintos auksinės vilnos, galinčios išgelbėti šiuolaikinius Olimpo dievus nuo pražūties. Kelionėje jiems teks perplaukti Monstrų jūrą, šiandien žinomą Bermudų trikampio vardu, o joje knibždėte knibžda pabaisų, zombių ir sirenų – kraupių kraujo ištroškusių padarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių