Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ atstovaus Lietuvos kinui Čikagoje

  • Teksto dydis:

Čikagos tarptautiniame Europos Sąjungos filmų kino festivalyje Lietuvos kinui atstovaus režisieriaus Arūno Matelio dokumentinis filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Pasak Lietuvos generalinio konsulato Čikagoje, režisierius A. Matelis grįžta į kino ekranus su nauju filmu apie herojus, liekančius šešėlyje, ir pasaulį, į kurį buvo uždrausta pažvelgti kino kūrėjams 43 metus.

Dvidešimt antrasis kasmetinis Europos Sąjungos filmų festivalis Čikagoje, kurį rengia „Gene Siskel“ kino centras kartu su ES šalių konsulatais ir kitomis institucijomis, vyksta kovo 8-balandžio 4 dienomis. Tai - didžiausias kino festivalis Šiaurės Amerikoje, pristatantis naujausius ES šalių filmus. Šių metų festivalio programoje net 60 premjerų iš 28 ES valstybių.

Filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, kuris jau sulaukė tarptautinio pripažinimo ir buvo nominuotas šių metų „Oskarų“ apdovanojimams užsienio filmų ir dokumentikos kategorijose, pasakoja apie vienas sudėtingiausių bei populiariausių dviračių varžybų pasaulyje - „Giro d'Italia“. Tačiau ne apie garbę ir šlovę. Šios juostos herojai - sudėtingiausius iššūkius įveikiantys ir lyderių užnugaryje esantys sportininkai, neturintys teisės į asmeninę pergalę. Herojai, savo pasiaukojimu nutiesiantys kelią į pergalę komandos lyderiams, tapę universaliais pasiaukojimo dėl kitų pavyzdžiais.

Režisierius A. Matelis yra apdovanotas prestižiniu Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimu už filmą „Prieš parskrendant į žemę“, o 2018 metų gale Bilbao Mendi (Ispanija) kino festivalyje apdovanotas už geriausią režisūrą dokumentiniame filme „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Pasak Lietuvos generalinio konsulato Čikagoje, režisierius A. Matelis dalyvaus susitikime su žiūrovais ir diskusijoje po filmo šeštadienį, kovo 16-ąją. Po diskusijos Lietuvos Generaliniame konsulate Čikagoje vyks Rimo Čiurlionio tapybos darbų parodos atidarymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių