Festivalyje „Velnio akmuo“ skambės autentiškas Heavy metalas

Liepos 12-15 dienomis Anykščiuose jau ketvirtus metus vyksiantis festivalis „Velnio akmuo“ pristato naujos tradicinio Heavy metalo bangos atstovus „Enforcer“. Tai – švedų muzikanto Olof Wikstrand prieš aštuonerius metus įkurtas solo projektas, netrukus išsivystęs į grupę ir šiandien besipuikuojantis jau dviem puikiai pavykusiais pilnametražiais albumais bei sparčiai augančia sėkme.

„Heavy metalas nėra „old-school“, jis nepavaldus laikui“

Kol didžioji dalis pasaulio stengiasi iš naujo išrasti dviratį, švedai „Enforcer“ siekia išsaugoti tradicijas. Tai ganėtinai jauna grupė, kuri groja aštuoniasdešimtųjų pradžios modelio Heavy metalą, dar nepasidavusį pop kultūros šablonams, ir stebėtinai taikliai atkuria tiek to meto skambesį, tiek ir įvaizdį. Grupės lyderis, paklaustas, kodėl pasirinko „old–school“ kelią, atsakė: „Heavy metalas nėra „old–school“, jis nepavaldus laikui.“ Šio penketo muzika alsuote alsuoja praėjusiais dešimtmečiais – greita, gryna ir uždeganti, galinti sukurti iliuziją, kad grotuve skamba būtent senieji tradicinio metalo įrašai. 

Grupės gerbėjų gretos nepaliauja augti

„Enforcer“ neslepia, kad įkvėpimo semiasi iš tokių legendų kaip „Judas Priest“, „Iron Maiden“ ar „Venom“. Grupė neretai sugeba patraukti ir skeptiškai nusiteikusių senos mokyklos metalo klausytojų dėmesį. Vis daugiau sunkiosios muzikos gerbėjų pripažįsta, kad šis kolektyvas – ypatingai perspektyvus, ir prognozuoja jam modernaus Heavy klasikų vardą. Tokias prognozes lemia neįtikėtinai tiksliai perduodama autentiška praėjusiųjų dešimtmečių dvasia, nepriekaištingai nušlifuotas stilius, būdingas ir jų atliekamai muzikai, ir pasirodymų metu kuriamai atmosferai. Vienas iš didžiausią autoritetą turinčių alternatyviosios muzikos žurnalų „Terrorizer“ abu grupės albumus įtraukė į dešimtmečio albumų top 100. „Enforcer“ taip pat neretai minimi kartu su gerą vardą skirtingomis epochomis užsitarnavusiomis grupėmis kaip „Diamond Head“, „Angel Witch“ ar „Agent Steel“.

Žadamas neįprastas pasirodymas

Švedijos Karalystės ambasados remiami „Enforcer“ „Velnio akmenyje“ publikai žada neeilinį reginį – grupė prasitarė, kad pasirodymo metu planuoja naudoti pirotechniką. Tai būtų pirmas toks šou dar jauno, bet šaknis sparčiai leidžiančio festivalio istorijoje. Tačiau kaip tiksliai specialieji efektai bus panaudoti „Enforcer“ pasirodymo metu, išlieka paslaptis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Venom

Venom portretas
Malaciai vyrukai! Super muzika groja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių