Festivalyje „Laisvės kelias“ – Lietuvos partizanų ir Ukrainos kovotojų dainos

  • Teksto dydis:

Spalio 14 d. 13 val. Druskininkų „Atgimimo“ mokykloje (M. K. Čiurlionio g. 92) įvyks 8-asis nacionalinis partizanų dainų festivalis „Laisvės kelias“.

Renginyje pasirodys ne tik moksleiviai iš visos Lietuvos, bet ir dalyviai iš Punsko licėjaus, taip pat dainuos Lietuvoje besigydantys Ukrainos kovotojai ir Veronika Povilionienė. 

Šis dainų festivalis – tai vienas iš istorinės atminties projektų, kurie yra įgyvendinami pagal Tarptautinės komisijos koordinuojamą „Mokymo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmoniškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programą“.

Festivaliu siekiama skatinti moksleivių domėjimąsi šalies istorija, ugdyti jaunimo patriotiškumą ir pilietiškumą, išsaugoti ir populiarinti partizaninio karo laikų kultūrinį paveldą, prisidėti prie to, kad partizanų dainos atrastų savo vietą mokyklos jaunimo meno kolektyvų repertuaruose.

Šį jau tradiciniu tapusį festivalį organizuoja Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos Tolerancijos ugdymo centras padedant Druskininkų tremties ir rezistencijos muziejui.

„Mokymo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmoniškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programą“ Tarptautinė komisija įgyvendina nuo 2003 metų. Jos iniciatyva Lietuvoje įkurta 117 Tolerancijos ugdymo centrų, kurie kompleksiškai įgyvendina šią programą. Prie atskirų Komisijos edukacinių ir minėjimo iniciatyvų kasmet prisijungia per 1000 mokyklų ir kitų organizacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių