Festivalis „Šeršeliafam“ iš atidarymo išbraukia filmą su Š. Bartu

  • Teksto dydis:

Kino festivalio „Šeršeliafam“ organizatoriai nusprendė per festivalio atidarymo nerodyti filmo, kuriame pasirodo kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo sulaukęs režisierius Šarūnas Bartas, penktadienį pranešė portalas delfi.lt.

Kino filmas „Aš – Katia Golubeva“ yra sukurtas apie mirusią Š. Barto sutuoktinę. Joje nusifilmavo ir Š. Bartas.

Prancūzijoje žvaigžde tapusi menininkė mįslingomis aplinkybėmis mirė Paryžiuje dar 2011 metais. Po šios netekties vilnietė režisierė Natalija Ju ir sumanė pastatyti filmą apie savo seną bičiulę.

Filmas yra skirtas buvusiai Š. Barto žmonai Jekaterinai Golubevai, jo pradžioje yra rodomas garsus lietuvių režisierius.

Šio filmo režisierė N. Ju sako, kad parašius atsakymą organizatoriams, kad nenori dalyvauti skandale, todėl atsisako dalyvauti festivalyje ir jame rodyti savo filmą.

Režisierius Š. Bartas šią savaitę pareiškė nesutinkantis su dviejų menininkių jam mestais kaltinimais dėl netinkamo seksualinio elgesio. Režisierius tvirtino gerbiantis savo ir kitų žmonių privatumą, todėl neketinantis „gintis ar aiškintis socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje“.

Taip Š. Bartas  kalbėjo aktorei Julijai Steponaitytei ir dailininkei Paulei Boculaitei viešai pranešus apie galbūt netinkamą jo elgesį.

J.Steponaitytė teigia tapusi seksualinio užpuolimo auka po aktorių atrankos studijoje, tuo metu P.Boculaitė sako nuo režisieriaus nukentėjusi jo sodyboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R,Vilnius

R,Vilnius portretas
Kaip gaila..Labai laukiau šio filmo..Tikiuosi, SKALVIJA geriau nusiteikusi režisieriaus atžvilgiu ir neišmes jo(ir filmų apie jo šeimos narius) iš savo repertuarų. Nesąmonės kažkokios. O žiūrovai kuo kalti???

Jonas D.

Jonas D. portretas
Tokios skundikės ir lenda pačios visur - kur pinigai ,kur garbė.O paskui ,,ieško'' tų pamirštų ,,vainikėlių"...

Adolfas

Adolfas portretas
Apgailėtinį bobų vergai. Musulmonai padarys galą šitai degradavusiai Vakarų civilizacijai
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių