„Eurovizijos“ finale – močiutės iš Rusijos ir devynios kitos šalys

Antradienio vakarą Azerbaidžano sostinėje Baku įvyko pirmasis 57-ojo „Eurovizijos“ konkurso pusfinalis. Jame pasirodė pirmieji 18 konkurso dalyvių ir buvo išrinkta dešimt, kurie pateko į finalą.

Į finalą iš pirmojo pusfinalio dalyvių pateko Rumunijos, Moldovos, Islandijos, Vengrijos, Danijos, Albanijos, Kipro, Graikijos, Rusijos ir Airijos atstovai.

Per Lietuvos televiziją transliuotame „Eurovizijos“ pusfinalyje žiūrovai, be minėtų šalių, matė Juodkalnijos, Latvijos, Šveicarijos, Belgijos, Suomijos, Izraelio, San Marino, Austrijos atstovų pasirodymus.

Kurios šalys pateks į finalą, sprendė „Eurovizijos“ konkurso žiūrovai ir specialiai sudaryta komisija. Ji savo balsus skyrė antradienio popietę, pasibaigus generalinei repeticijai. Vykstant pirmajam pusfinaliui komisijos balsai buvo susumuoti su balsavusių televizijos žiūrovų balsais.

Primename, kad už pirmojo pusfinalio dalyvius balsuoti galėjo tik jame dalyvaujančių šalių gyventojai. Teisė balsuoti taip pat suteikta Azerbaidžanui, Italijai ir Ispanijai. Šiandien Lietuva balsuoti negalėjo.

Savo balsą Lietuvos gyventojai galės atiduoti gegužės 24-osios vakarą, ketvirtadienį, kai vyks antrasis konkurso pusfinalis. Jame dalyvaus ir mūsų šalies atstovas Donatas Montvydas. Ketvirtadienį jis pasirodys paskutinis - 18-as.

Nepaisant to, paklius D.Montvydas į finalą ar ne, Lietuva balsuoti galės ir šeštadienį, kai vyks konkurso finalas.

Jame taip pat dalyvaus Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Vokietijos ir šiųmetės „Eurovizijos“ šeimininkų Azerbaidžano atstovai.


Šiame straipsnyje: EurovizijaDonatas Montvydas

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
fedofylai, nia uz tokhia Lietuva kovojom

emigrantas

emigrantas portretas
pirma karta nebalsuosiu uz Lietuva,anksciau tai darydavau su trim telefonais ir nesukau galvos kiek tai kainuoja,si karta tegul balsuoja valstybininkai pedofilu gynejai ir "ponia" stankunaite su iskrypeliais,sudie Lietuva !!!!

1 ir 2am

 1 ir 2am portretas
Labanakt ligoniukai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių