Europos radijo stotys vienu metu transliuos Ukrainai dedikuotą dainą

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pranešė, kad penktadienį 7.45 val. Grinvičo (9.45 val. Lietuvos) laiku maždaug 150 visuomeninių radijo stočių visoje Europoje transliuos dainą „Give Peace a Chance“, taip išreiškiant solidarumą su Ukraina.

Johno Lennono sukurta daina skambės daugiau nei 25 šalyse, įskaitant Ukrainą, o Europos komercinės radijo stotys taip pat prisijungs prie šios transliacijos, teigė EBU.

„Šis galingas taikos raginimas, skambantis kultinėje dainoje, susilauks atgarsio milijonų klausytojų širdyse“, – sakė EBU generalinis direktorius Noelis Curranas.

Akcijos idėja kilo Vokietijos visuomeniniam transliuotojui RBB.

„Karo prieš Ukrainą siaubas kasdien vis akivaizdesnis. Reikia mūsų solidarumo, žmogiškumo ir paramos“, – sakė RBB vadovė Patricia Schlesinger. – Gera matyti, kaip Europos radijo stotys suvienija jėgas, kad šia daina mums tai primintų“.

„Ji yra stiprybės šaltinis ir ragina mus nenusigręžti“, – sakė ji.

Ukrainos radijo vardu kalbėjęs Jurijus Tabačenka sakė: „Labai svarbu, kad šiandien Europa yra susivienijusi už Ukrainą“.

1969 metais grupės „Plastic Ono Band“ išleista daina „Give Peace a Chance“ buvo įrašyta Monrealyje J. Lenono ir jo žmonos Yoko Ono akcijos „lovoje“ už taiką“ metu „Queen Elizabeth“ viešbutyje.

1950 metais įsteigta ir Ženevoje įsikūrusi EBU yra didžiausias pasaulyje visuomeninės žiniasklaidos aljansas. Jam priklauso 113 organizacijų narių 56 šalyse ir 31 asocijuota organizacija visame pasaulyje.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeEuropos transliuotojų sąjungadainaGive peace a chance

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių