Estai atsipalaiduoja stebėdami ruonius internete

Estijoje išpopuliarėjo socialinis tinklalapis „Gamtos kalendorius“ (www.looduskalender.ee), kuriame galima ne tik gyvai stebėti laukinių gyvūnų gyvenimą gamtoje, bet ir bendrauti su kitais gyvūnų mylėtojais iš viso pasaulio.

Interneto svetainė „Gamtos kalendoriaus“ jau trečius metus iš eilės leidžia stebėti Estijoje gyvenančius miško žvėris, jūros gyvūnus ir paukščius. Projektas kasmet susilaukia vis daugiau lankytojų dėmesio ne tik iš Estijos, bet ir iš viso pasaulio. Vasarą gyvūnų gyvenimus stebėjo gamtos mylėtojai iš 128 pasaulio šalių, o filmuota medžiaga apie pelėdas per tris mėnesius buvo peržiūrėta net 2,9 mln. kartų.

Interneto svetainės www.looduskalender.ee kairėje pusėje esančiame stulpelyje pasirinkę norimą kamerą, galėsite iš arčiau susipažinti su įvairiais laukiniais gyvūnais bei paukščiais. Kameros įrengtos įprastose gyvūnų maitinimosi ir gyvenamosiose vietose ir leidžia stebėti šernų, meškų, įvairių rūšių erelių, gandrų ir pilkųjų ruonių kasdienį gyvenimą. Į kameros objektyvą gana dažnai patenka ir kitų miško gyventojų: briedžių, kiškių, elnių, lapių, usūrinių šunų, barsukų bei kitų Estijos miškams būdingų gyvūnų.

Šiuo metu internetu galima stebėti Pilkųjų ruonių TV. Tai – naujas „Gamtos kalendoriaus“ ir ruonių tyrinėtojų projektas. Kamera, filmuojanti pilkuosius ruonis, yra įrengta „Vilsandi“ draustinyje, didžiausios Estijos salos Saremos vakarinėje pakrantėje. Tinklalapyje galima išvysti jūra besidžiaugiančius ir ant kranto besiilsinčius gyvūnus. Pasitelkus kamerų užfiksuotus vaizdus, pateikiama apžvalga apie Baltijos jūros ruonių gyvenimo būdą.

Pilkųjų ruonių forume beveik 8000 ruonių mylėtojų įrašų iš Estijos, Vokietijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos ir kitų pasaulio šalių. Stebėtojai diskutuoja apie ruonių gyvenimą, stebi oro sąlygas, grožisi vaizdais ir dalinasi nuotraukomis. Jie svetainėje lankosi kiekvieną dieną po keletą kartų. Jūros ošimo garsas ir laukinio gyvūno stebėjimas natūralioje aplinkoje Estijoje tampa vienu didžiausių atsipalaidavimo būdų.

Jau netrukus, metų pabaigoje, naująjį transliacijos sezoną pradės visame pasaulyje populiari Laukinių šernų TV. Transliacijos bus atnaujintos prasidėjus šalčiams ir papildomo gyvūnų šėrimo laikotarpiui.

Praėjusiais metais Laukinių šernų TV susilaukė didelio atgarsio visame pasaulyje – net 40 proc. svetainės lankytojų, stebėjusių vaizdus, buvo iš užsienio šalių.

Kameros leidžia iš arčiau susipažinti ne tik su laukinės gamtos gyvūnais, jos suteikia galimybę pažinti ir Talino zoologijos sodo gyventojus. Kamera kasdien seka dramblių, sniego leopardų, erelių bei Amūro leopardų gyvenimą. Zoologijos sode įrengtų kamerų transliacijas galite stebėti šioje interneto svetainėje – www.interactivezoo.eu.


Šiame straipsnyje: ruoniaiinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių