E.Nekrošiaus „Idiotą“ persekioja bloga lemtis

Eimunto Nekrošiaus režisuotą „Idiotą“ persekioja bloga lemtis. Lapkritį planuotas antrąją ir trečiąją premjeras Lietuvoje teko nukelti sausio mėnesiui, tačiau ir šį kartą spektakliai neįvyko.

Žinia apie tai, kad skelbtas spektaklis neįvyks pasklido likus vos valandai iki antrosios premjeros - dėl ūmaus apendicito priepuolio aktorius Vytautas Rumšas atsidūrė ligoninėje. Nespėjus iš anksto atšaukti spektaklio, žiūrėti scenon perkelto Fiodoro Dostojevskio „Idioto“ suvažiavo nemažai E.Nekrošiaus talento gerbėjų iš Kauno, Panevėžio, kitų miestų. „Spektaklį persekioja bloga lemtis“, - tarp savęs kalbėjo tuščiai ilgą kelią sukorę žiūrovai. Šį kartą spektaklis nebe atidėtas, o atšauktas - įsigijusieji bilietus, juos gali grąžinti „Tiketos“ kasose iki vasario 1 d.

„Pabijojome spektaklį nukelti antrą kartą. Be to, kad nukeltume, būtume turėję per valandą nustatyti kitą datą, rasti laisvą sceną. Kai aktoriai yra sušaukti iš skirtingų teatrų ir neturime savo scenos, tai padaryti fiziškai neįmanoma“, - sakė E.Nekrošiaus teatro „Meno fortas“ direktorius Audrius Jankauskas.

Atšaukus spektaklį, pasklido gandai, kad E.Nekrošiaus „Idioto“ Lietuvoje nepamatysime - esą, spektaklis bus išimtas iš repertuaro. „Bloga spektaklio lemtis? Galima tikėti visokiais magiškais dalykais, bet mes tam nepasiduodame. Spektaklį „Idiotas“ ateityje tikrai rodysime. „Tiketos“, per kurią platiname bilietus, darbuotojai juokauja, kad ką E.Nekrošius pastatytų, bilietai į jo spektaklius išperkami greičiau nei į grupės „Metallica“ koncertą“, - sakė A.Jankauskas, atsiprašęs žiūrovų dėl nepatogumų.

Lapkričio pabaigoje premjeriniai „Idioto“ spektakliai buvo nukelti dėl pagrindinio vaidmens - Kunigaikščio Myškino - atlikėjo jauno aktoriaus Daumanto Ciunio ligos. Staiga pablogėjus sveikatai, D.Ciunis atsidūrė ligoninėje - teatro kuluaruose kalbėta, kad galvos smegenis beveik pasiekęs kraujo krešulys susiformavo dėl užsienyje vaidinant „Idiotą“ D.Ciunio patirtos traumos. Spektaklyje yra scena, kurioje Kunigaikštis Myškinas yra talžomas kitų atlikėjų. „Smūgiai būna ne visai švelnūs, bet vienareikšmiai sakau - kraujo krešulys susiformavo ne dėl to. Gydytojai sakė, kad krešulys galėjo atsirasti dėl pusės metų bėgyje patirtos traumos. Vienas neteisingas judesiukas galva, ir krešulys pajudėjo“, - pasakojo D.Ciunis. Neįvykusiuose spektakliuose Myškino vaidmenyje jį turėjo pakeisti dubleris Darius Petrovskis. Tačiau sausio pabaigoje D.Ciunis ruošiasi sugrįžti į sceną Vilniaus Mažajame teatre, vėliau viliasi vėl įkūnyti Kunigaikštį Myškiną.

Anot A.Jankausko, kauniečiai greičiausiai turės galimybę išvysti šį penkių valandų trukmės spektaklį festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių