E.McGregoras sugrįžta į didįjį ekraną su „Angelais ir demonais“

Otelo vaidmuo Londono Vest Endo scenoje ir kelionės motociklu po visą pasaulį. Štai kuo pastaraisiais metais užsiimė aktorius Ewanas McGregoras. Pagal Dano Browno bestselerį pastatytas filmas „Angelai ir demonai“ sugrąžina kino žvaigždę į didįjį kino ekraną.

Pastaruosius keletą metų E.McGregoras praleido vaidindamas teatre ir keliaudamas motociklu. Šias keliones stebėjo itin populiari televizijos laida „Long Way Down”.

„Visi projektai man suteikė daug džiaugsmo, - sako aktorius. - Tačiau atėjo laikas grįžti į kiną ir 2008-aisiais aš nusifilmavau net keturiuose filmuose. Didžiausias iš jų - Rono Howardo režisuota juosta „Angelai ir demonai“.

Filme E.McGregoras vaidina popiežiaus rūmų valdytoją Karlą Ventreską. Jis turi padėti simbologijos profesoriui Robertui Lengdonui (akt. T.Hanksas) ir mokslininkei Viktorijai Vetrai (akt. Ayelet Zurer) surasti Vatikane paslėptą sprogstamąjį ginklą, galintį sunaikinti viską kilometro spinduliu aplink. Susprogdinti Vatikaną trokšta iliuminatų brolija - vieni didžiausių Katalikų bažnyčios priešininkų.

Aktoriaus nuomone, „Angelai ir demonai“ yra filmas, kuris prikausto žiūrovo dėmesį nuo pradžios iki pat pabaigos. „Tai klasikinės lenktynės su laiku, kai herojai turi išgelbėti pasaulį iki vidurnakčio ir aš dievinu tokius filmus“, - aiškino E.McGregoras. Jis taip pat atskleidžia laukęs tinkamos progos padirbėti su filmų  „Nuostabus protas“ ir „Da Vinčio kodas“  režisieriumi R.Howardu. „Negaliu įsivaizduoti geresnio reżisieriaus šiam filmui“, - teigia E.McGregoras.

„Angelai ir demonai“ - milžiniško populiarumo sulaukusio trilerio „Da Vinčio kodas“ tęsinys. Abiejuose filmuose pagrindinį vaidmenį atlieka dukart „Oskaro“ premijos laureatas, aktorius Tomas Hanksas. E.McGregoras apgailestauja, kad jo ir T.Hankso grafikai „Angelų ir demonų” filmavimo aikštelėje skyrėsi ir jie kartu dirbo palyginti mažai. „Jis puikus žmogus ir labai geras aktorius - kino legenda. Mums teko suvaidinti keletą bendrų scenų, bet kadangi mano ir jo herojaus istorijos išsiskiria, kartu vaidinome tikrai nedaug. Gaila, nes aikštelėje sutarėme tikrai puikiai“, - kalbėjo E.McGregoras.

Pasaulinė filmo „Angelai ir demonai” premjera Lietuvoje - jau gegužės 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių