EK susidomėjo brangiu E.Johno koncertu

Europos Komisija nori sužinoti, kodėl italų pareigūnai išleido 720 tūkst. eurų (apie 2 mln. 486 tūkst. Lt) iš ES pinigų Eltono Johno koncertui.

„Mes to klausėme atsakingų asmenų. Kodėl jie galvoja, kad tai nepažeidžia įstatymų“, – sakė už regioninę politiką atsakingas Europos Komisijos atstovas Tonis Van Lieropas.

Toks pinigų švaistymas paaiškėjo tik neseniai, nors koncertas įvyko dar pernai, praneša bbc.co.uk.

Koncertas buvo Neapolio festivalio „Piedigrotta“ 2009 m. rugsėjį dalis.

Dešiniųjų pažiūrų italų Europos Parlamento narys Mario Borghezio pavadino tai „gėdingu“ Europos Sąjungos lėšų švaistymu.

Pasak T. Van Lieropo, Komisija tiksliai nežino, kiek buvo sumokėta E. Johnui už koncertą.

Kultūriniai projektai gali būti dalinai finansuojami iš ES lėšų, tačiau kitą dalį turi padengti vietiniai rėmėjai, sakė T. Van Lieropas ir pridūrė, jog norėtų žinoti, kuo šis koncertas buvo naudingas regionui.

Ruošiamasi tirti, kam dar buvo naudojami Europos Sąjungos pinigai.

Komisijos regioninės plėtros biudžetas naudojamas paremti daugybę projektų visoje Europos Sąjungoje. Vietiniai pareigūnai yra atsakingi už lėšų paskirstymą tuo atveju, jei jis kainuoja mažiau nei 50 mln. eurų, sakė T. Van Lieropas.

Vienas iš „Piedigrotta“ festivalio organizatorių, Dario Scalabrini sakė, kad koncertui buvo išleista 600 tūkst. eurų. Jis teigė, jog pinigai panaudoti tikslingai, kadangi buvo reklamuojamas Neapolis ir plėtojamas vietos verslas.

T. Van Lieropas sakė, kad koncertui skirti pinigai buvo paimti iš ES regionui skirtų lėšų (2,25 mln. eurų).


Šiame straipsnyje: Eltonas Johnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių