Eifelio bokštas bus apstatytas grūdinto stiklo sienomis

  • Teksto dydis:

Paryžiaus simbolis Eifelio bokštas netrukus bus apsaugotas neperšaunamomis stiklinėmis dviejų su puse metrų aukščio sienomis.

Tokio žingsnio imtasi, siekiant užkirsti kelią atakoms prieš monumentą, ketvirtadienį pranešė Prancūzijos sostinės politikai.

20 mln. eurų kainuosianti siena bus pastatyta šių metų rudenį ties šiaurine ir pietine bokšto puse. Ties rytine ir vakarine jo puse nuo 2016 metų Europos futbolo čempionato pastatytus barjerus pakeis puošni tvora.

„Terorizmo rizika Paryžiuje išlieka aukšta ir daugumai pažeidžiamų vietų, pradedant Eifelio bokštu, turi būti taikomos specialios apsaugos priemonės“, - spaudos konferencijoje sakė Paryžiaus vicemeras Jean-Francois Martins (Žanas-Fransua Martinsas).

Jis pridūrė, kad grūdinto stiklo sienos užkirs kelią asmenims ir transporto priemonėms taranuoti objektą, kas metus sulaukiantį 6 mln. lankytojų.

Kai kurie Paryžiaus tarybos nariai citavo dienraštį „Le Parisien“ ir baiminosi, kad stiklo sienos Eifelio bokštą pavers „tvirtove“.

Vicemeras sakė, kad lankytojai ir toliau galės patekti netoli bokšto nemokamai, praėję ties sienomis būsiančią saugumo patikrą.

Architektai padės suprojektuoti tokias sienas aplink bokštą, kad jos derėtų su ties šiaurine bokšto dalimi tekančia upe, ir vienu Paryžiaus parkų pietuose, pridūrė jis.

Apsaugos priemonės aplink Prancūzijos turistų traukos, pamaldų vietas ir transporto mazgus buvo sustiprintos reaguojant į džihadistų atakas, Prancūzijoje nuo 2015 metų sausio iki 2016 metų liepos nusinešusias 238 gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių