Džiazo improvizacijos prikels nebyliojo kino legendas

Geras maistas yra džiazas. Gera kompanija yra džiazas. Geras vakaras yra džiazas. Geras kinas yra džiazas, o džiazas yra gera muzika. Kuomet visa tai kartu - nebyli kino klasika, pagardinama gyvomis džiazo improvizacijomis.

Tuomet gimsta kino ir muzikos šventė žiūrovams bei galimybė muzikantams susikauti dėl geriausiųjų vardo. Tai kova be kraujo ir pykčio, nes kaunamasi muzikos garsais bei talentu.

12 vasaros ketvirtadienių Vilniaus Vokiečių gatvė prisipildys džiazo ritmų, bandančių juodai baltam nebyliajam kinui suteikti spalvų bei netikėto skambesio. Šiltų vasaros vakarų nereikia leisti tvankioje kino teatro salėje, mat džiazuojantys kino seansai vyks po atviru dangumi. Pradžia 21 valandą. Ieškokite didelio balto ekrano ir didelio būrio kino mylėtojų. Pirmas seansas - jau liepos 9-ąją.

Kinomanų bei melomanų akių ir ausų džiaugsmui, tylias juodai baltas kino klasikos juostas bandys prakalbinti ir muzikos garsais nuspalvinti drąsūs ir jauni Lietuvos džiazo atlikėjai. Saksofonais, klavišiniais, gitaromis ir trimitais jie pūs dulkes nuo legendinių, beveik 100 metų senumo kino juostų ir kausis dėl geriausiųjų nebyliojo kino filmų įgarsintojų vardo.

Geriausius išrinks objektyviausia komisija - jūs - džiazuojančio kino seanso žiūrovai. O vasaros pabaigoje geriausiai nebyliojo kino aktorių ašaras ir juoką įgarsinusi grupė galės 50 valandų praleisti muzikos įrašų studijoje.

 Džiazuojančiuose kino seansuose prabils geriausi kino pionierių komikų Čarlio Čaplino (Charles Chaplin), Basterio Kytono (Buster Keaton), Haroldo Loido (Harold Lloyd) filmai.

“Nebyliojo Kino Džiazo” repertuarą rasite www.facebook.com/NebylusisKinas.

 


Šiame straipsnyje: Nebyliojo kino džiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių