Druskos viešbutyje griežtai draudžiama laižyti sienas

Druskos viešbutis „Palacio de Sal" stūkso Bolivijoje, Pietų Amerikoje. Jis pastatytas iš 10 000 tonų druskos. Čia, kaip ir kiekviename viešbutyje, lankytojai gali rasti barą, sūkurines vonias, pramogų zoną. Kaip bebūtų keista, viešbutis savo pramogų zonoje taip pat siūlo pasimėgauti druskos voniomis, rašo dailymail.co.uk.

Pagrindinė statybų medžiaga – 35 centimetrų formuotos druskos blokeliai. Tokių blokelių viešbučio sienose yra vienas milijonas!

Kadangi „Palacio de Sal" pastatytas visai netoli didžiausios druskos lygumos pasaulyje, statybinės medžiagos transportuoti iš toli neprireikė. Statybos truko du metus. Prireikė nemažai pastangų, nes po lietingojo sezono teko atstatyti dalį viešbučio, kadangi vanduo smarkiai pakenkė pastato struktūrai.

Todėl dabar viešbučio savininkai juokauja, kad atvykstantiems lankytojams leidžiama viskas, išskyrus sienų laižymą.

  Idėjos autorius – Don Juan Quesada. Savo apsisprendimą statyti viešbutį iš druskos jis aiškina praktiškumu: „Tai buvo pats praktiškiausias pasirinkimas dėl regione esančių išteklių – didžiausios druskos lygumos pasaulyje".

Kiti architektai taip pat bandė sekti Don Juan Quesada pavyzdžiu, tačiau „Palacio de Salt" vis dar išlieka geriausiu.

Viešbučio administracija džiaugiasi statinio išskirtinumu: „Lankytojai labai mėgsta viską laižyti, nes dažnai jie netiki, kad sienos ar baldai pagaminti iš druskos."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių