Donatas Montvydas prašys ir žmonių paramos

Lietuvos atstovas šių metų „Eurovizijoje“ Donatas Montvydas surengs specialų koncertą, kurio metu kvies paremti jo pasirodymą konkurse.

„Yra dvi šio koncerto pusės. Viena jų – žmonės prieina ir klausia, ar gali padėti, ar gali duoti pinigų. Taigi yra žmonių, kurie nori tam tikrą sumą duoti, nes jie supranta esamą situaciją“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Montvydas.

Tačiau, pasak jo, svarbi ir meninė šio renginio pusė. „Man, kaip atlikėjui, tai didelis pasiekimas, turėti tokį koncertą su gyva LRT grupe, tiesioginę transliaciją“, – pridūrė atlikėjas.

Scenoje – D. Montvydas ir svečiai

Gegužės 1-ąją vyksiančiame koncerte, kurį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija, skambės apie 20 dainų. Scenoje pasirodys ne tik pats D. Montvydas, bet ir svečiai: Linas Adomaitis, Rosita Čivilytė, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Sasha Song, Aistė Petkevičiūtė, Monika Linkytė.

„Tuo metu Lietuvos žmonės, visi, kurie jaučia simpatijas ir nori palaikyti lietuvius, „Eurovizijoje“ atstovaujančius savo šaliai, galės SMS žinutėmis juos paremti 5 arba 10 litų“, – kalbėjo D. Montvydo prodiuseris Martynas Tyla.

„Tai tikrai nėra išmalda, kaip daug kas mėgsta pasakyti. Nepamirškite, kad atlikėjas 2 valandas pristatys savo programą, scenoje su svečiais. Net gatvės muzikantai, gatvėje grodami, gauna tam tikrą atlygį“, – pridūrė jis.

„Jeigu jūs galite sau tai leisti ir manote, kad tai bus geras darbas, būsime labai dėkingi. Mes tikrai nepretenduojame į alkstančiųjų ir skurstančiųjų pinigus“, – jam antrino Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Tokia akcija galėtų tapti tradicine

Anot M. Tylos, tokios paramos akcijos ateityje galėtų tapti nuolatinėmis, nes tai taip pat puiki galimybė atlikėjui įrodyti savo meistriškumą, pademonstruoti galimybes, gyvai koncertuoti su grupe.

Prodiuseris pasidžiaugė, kad prie lietuvių pasirodymo „Eurovizijoje“ šiemet nusprendė prisidėti ir Kultūros ministerija.

„Tai tikrai tas momentas, ta vieta, kur galima Lietuvą pareklamuoti ir teisingai išleisti tuos pinigus.

(...) Kaip bebūtų, apie Lietuvą išgirs virš 120 mln. žiūrovų ir manau, kad tai nėra mažesnis skaičius nei Europos futbolo čempionato žiūrovų“, – kalbėjo M. Tyla.

Amsterdame lydėjo sėkmė

Pasak jo, praėjusią savaitę D. Montvydas drauge su keliomis dešimtimis kitų atlikėjų jėgas išbandė Amsterdame vykusioje vadinamojoje „Mažojoje „Eurovizijoje“.

„Ten prizų, apdovanojimų nebuvo. Tai buvo renginys, kuriame atlikėjai turėjo progą sudainuoti savo dainą kitai auditorijai. Kai vyko repeticijos, matėme ne vieną atlikėją, o apie jį dažniausiai sprendi pagal tai, kaip priima salėje esantys žmonės. Tai drąsiai galiu pasakyti: kiek buvau salėje, vienintelis žmogus, kuris sulaukė aplodismentų, plojimų, švilpimų, buvo D. Montvydas. Kaip tai vertinti – nežinau“, – pasakojo M. Tyla.

Tiesa, jis pastebėjo, kad Amsterdame nebuvo šių metų „Eurovizijos“ favoritais laikomų rusų ir švedų. „Rusų bobutės dažnai važinėti negali, nes atsarginių jos neturi, o ir draudimas neleidžia“, – juokavo prodiuseris.

Vakarėlių Baku nerengs

Anot M. Tylos, visos per koncertą surinktos lėšos bus naudojamos pasiruošimui konkursui – suvenyrams, kelionėms. Į Azerbaidžaną vyks 5 narių komanda, paskutinėmis savaitėmis prisidės dar du.

„Mes turime papildomų žmonių, kuriuos turime gabentis į „Euroviziją“. Važiuos ir E. Seilius, važiuos ir mūsų kompozitorius. Kiti gal sakys, kad jų nereikia, bet tie žmonės važiuos ne tam, kad alaus ten atsigertų“, – kalbėjo jis.

Pasak prodiuserio, kada atlikėjo neslegia rūpesčiai dėl pinigų, jis gali didesnį dėmesį skirti pasirengimui konkursui.

„Kada atlikėjas ir komanda žino, kad finansiškai jie yra laisvi, kad nereikės grįžus atidirbinėti per koncertus savo skolų, tai yra didžiulis pliusas. Nėra psichologinio spaudimo, kai tu žinai, kad gali laisvai gerai ruoštis“, – kalbėjo jis.

A. Giržadas patikino, kad pinigai tikrai nebus leidžiami vakarėliams su nemokamais gėrimais ir valgiais rengti: „Lietuvos delegacija jau seniai šito nebedaro, tiesa pasakius, dauguma šalių taip pat stengiasi to nebedaryti.“

Konkursas ne tik įspūdingas, bet ir brangus

Jis pastebėjo, kad šių metų „Eurovizija“ bus ne tik įspūdinga, bet ir brangi. Vien viešbučio kambarys kainuoja 350 eurų (1,2 tūkst. litų).

„Delegacijos nurodyti viešbučiais kuriuose galime gyventi. Deja, jų kainos yra tokios“, – sakė prodiuseris.

„Išgirdom ir Amsterdame, kad daug žurnalistų, „Eurovizijos“ gerbėjų pirmą kartą per daug metų nevažiuos, nes labai brangu“, – pridūrė M. Tyla.

Prodiuseris teigė, kad atsiradus lėšų, dar būtų galvojama ir apie papildomus efektus scenoje: „Jeigu matysime, kad finansai leidžia, prašysime, jei dar bus ne vėlu ką nors naudoti.“

„Kainą išpučia tai, kad viskas, ko prašai, yra gaminama ir supakuojama Vokietijoje, iš Vokietijos gabenama į Azerbaidžaną. Todėl viską reikia užsisakyti gerą mėnesį, pusantro prieš tai. Labai ilgos procedūros visą užsakyti, sutvarkyti, įvežti, išvežti“, – pastebėjo A. Giržadas.

Dėl saugumo nesibaimina

Į Azerbaidžaną netrukus vyksiantys delegacijos nariai dėl savo saugumo nesibaimina.

„Oficialūs Azerbaidžano atstovai tikina, kad mūsų saugumu bus pasirūpinta. Kiekviena komanda turės savo transportą. Nežinau, ar imsis specialių saugumo priemonių, kaip pavyzdžiui, Osle, po poros grasinimų porai delegacijų susprogdinti, niekada nežinojai, kuris autobusas, kuri mašina tave veš. Jie visi stovi parke, kai lieka minutė iki komandos išvažiavimo, kažkuris autobusas pajuda ir tik tuomet užsideda kortelę, kad veža kažkokią delegaciją“, – pasakojo A. Giržadas.

Tikimasi, kad Baku arenoje, kur vyks „Eurovizija“, plazdės ir lietuviškos trispalvės.

„Lietuvoje yra nemažai mišrių šeimų, kurių vienas narys – azerbaidžanietis. Girdėjau, kad ne viena jų tuo metu susiplanavo atostogas ir vyks į Baku“, – teigė Lietuvos „Eurovizijos“ delegacijos vadovas.

Šis pasirodymas „Eurovizijoje“ Lietuvai – 13-as

Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvaus tryliktą kartą. Jau žinoma, kad mūsų šalies atstovas pasirodys antrajame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 24 dieną. D. Montvydas į sceną lips paskutinis – aštuonioliktas

Kartu su Lietuva antrajame pusfinalyje pasirodys Serbija, Nyderlandai, Portugalija, Makedonija, Baltarusija, Malta, Ukraina, Armėnija, Bulgarija, Švedija, Gruzija, Slovėnija, Estija, Turkija, Slovakija, Kroatija, Norvegija, Bosnija ir Hercegovina.

Iš viso šiųmetėje „Eurovizijoje“ pasirodys 42 valstybių atstovai.

Pusfinaliuose dalyvaus po 18 valstybių. Iš kiekvieno pusfinalio po 10 dainininkų, surinkusių daugiausiai žiūrovų ir nacionalinių komisijų balsų, pateks į konkurso finalą, kuris įvyks gegužės 26 dieną, šeštadienį.

Pernai mūsų šalies atstovė Evelina Sašenko su daina „C`est ma vie“ tarp 25 finalo dalyvių liko 19-a.

Kol kas sėkmingiausia mūsų šaliai buvo 2006 metų „Eurovizija“. Tuomet į Atėnuose vykusį konkursą deleguota grupė „LT United“ užėmė šeštąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ONA

ONA portretas
Šiaip alkstantys ir skurstantys yra dosnesni už kitus ,,pavalgiusius''. Galėtų būtų galima aukoti ir po 2, ir po 1 litą. |Tada daugiau kas pervestų. O tas pasiturintis jausis labai jau didelę labdarą padaręs, jei perves tuos penkis litus.:) o neuok dieve nieko nelaimės Donatas, tai su š suės ir paskelbs bankrotą :)))))))0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių