„Domino“ teatro metų apžvalga: 8 nauji veidai, 3000 šypsenų, 100 000 kilometrų

  • Teksto dydis:

Po mėnesio profesionalus komedijos teatras „Domino“ pristatys paskutinę šio sezono premjerą – kultinę komediją „Pasiklydęs skambutis“. Kovo 8-osios belaukiant, pats laikas apžvelgti praėjusius metus, pasidžiaugti nuveiktais darbais, prie teatro kolektyvo prisijungusiais naujais nariais bei atiduoti duoklę ištikimiems teatro gerbėjams

8 nauji veidai

2017-ieji „Domino“ teatrui buvo išties ypatingi – iškilmingai ir garsiai Vilniaus miesto rotušėje buvo atšvęstas 10-asis teatro gimtadienis, kuriame apsilankė daugiau kaip 300 kviestinių svečių iš Lietuvos ir kaimyninių šalių.

„Metai buvo energingi, nenuobodūs, kupini naujų iššūkių ir gerų emocijų. Atšventus teatro gimtadienį, tapo akivaizdu – mūsų kartelė užkelta aukštai, todėl negalime atsipalaiduoti, stovėti vietoje, užsibrėžiame vis naujus tikslus ir su visa didele komanda kartu kasmet tobulėjame. Teatro dešimtmetis – mums ne tik šventė, bet ir įsipareigojimas toliau puoselėti keturias pagrindines vertybes: būti profesionaliu, moderniu, draugišku ir geras emocijas žiūrovams teikiančiu teatru“, – sako teatro veiklos vadovė Diana Bukantaitė-Kutkevičienė.

Su gimtadieniu profesionalų komedijos teatrą sveikino ne tik garsūs Lietuvos pramogų pasaulio, meno, sporto atstovai, bet ir miesto meras Remigijus Šimašius. Jubiliejaus proga „Domino“ teatras sukūrė ir savo žiūrovams pristatė namų kvapą „Juokas“, kurį įsigyti galima teatro kasoje.

Pernai „Domino“ teatras parodė 617 spektaklių, aplankydamas 40 Lietuvos miestų. Buvo pristatytos net keturios premjeros – romantinė komedija „Žaidimas nebaigtas“, šou be taisyklių „Pats geriausias šou“, draugiška komedija „Kaip atsikratyti draugo?“ ir stulbinančios sėkmės sulaukusi kriminalinė komedija „Melagės“. Taip pat žiūrovams pristatyti ir keturi unikalūs projektai, iš kurių – šventinis šou vaikams „Maša ir Lokys: kalėdinis krepšinis“ bei koncertų turas su pripažintais talentais Karina Krysko ir Jeronimu Miliumi „Miuziklų žvaigždės“. Dešimtmečio turą praėjusių metų pabaigoje pradėjo legendinis miuziklas „Paryžiaus katedra“, kasmet visoje Lietuvoje surenkantis pilnutėles sales.

2017-ais prie profesionalaus komedijos teatro kolektyvo prisijungė šeši profesionalūs aktoriai: Džiugas Siaurusaitis, Rimantas Bagdzevičius, Aleksas Kazanavičius, Emilija Latėnaitė, Dovydas Stončius, Agnė Levickaitė.

„Vaidinti „Domino“ teatre buvau kviečiamas jau seniai ir štai, pagaliau, aš radau laiko, nes noro turėjau visada. Kaip aš sakau, pagaliau pribrendo laikas (juokiasi). Mačiau beveik visus „Domino“ teatro spektaklius, nes čia vaidina mano žmona Lina, daug draugų ir bičiulių, pažįstu teatro administracijos darbuotojus, todėl ir pats jaučiuosi lyg čia vaidinčiau jau dešimtmetį. Man šis teatras labai savitas, mielas ir puikiai pažįstamas“, – šypsosi Dž. Siaurusaitis.

Su „Domino“ teatru bendradarbiauti pradėjo ir pasaulyje pripažinti talentai: komediją „Kaip atsikratyti draugo?“ režisavo Varšuvos komedijos teatro vadovas Tomas Dutkievičius (Tomasz Dutkiewicz), o kriminalinės komedijos „Melagės“ kostiumus sukūrė vienas garsiausių Latvijos kostiumų dailininkų Davidas ( Romans Andrejevs-Dāvids).

Teatro aktoriai mielai prisijungia prie įvairių iniciatyvų. Pernai komedijos „Primadonos“ aktoriai lankėsi Kupiškyje, profesionalių teatrų festivalyje „Art do“, o spektaklis „Vyrų laiškai“ atidarė Zarasų teatro savaitę „Neišauk iš teatro“.

3000 dovanotų šypsenų

Kaip ir kasmet, „Domino“ teatras skyrė daug laiko ir dėmesio pažeidžiamiausiems visuomenės sluoksniams, socialinę atskirtį jaučiančioms bendruomenėms – neįgaliesiems, vaikų namų auklėtiniams, senjorams ir kt. – beveik 3000 žmonių iš įvairių organizacijų buvo pakviesti pamatyti „Domino“ teatro spektaklius. Dovanoti geras emocijas, šilumą ir paramą tiems, kurie šiuo metu neišgali įsigyti bilieto į spektaklį – ir toliau išlieka vienu iš „Domino“ teatro tikslų.

2017 m. buvo tęsiama programa „Juokas gydo“, skirta paremti Onkopsichologijos ir komunikacijos centro savanorišką veiklą, gelbstint onkologinius ligonius. Prie šios paramos, perkant bilietą į komediją „Bučiuoju, Oskaras“, prisideda visi „Domino“ teatro lankytojai: nuo kiekvieno bilieto į šį spektaklį 1,5 euro skiriama centro veiklai.

„Žmonėms, susidūrusiems su onkologine liga, nemokamos psichologinės pagalbos ir emocinės paramos prieinamumas vis dar išlieka labai aktualus, kadangi liga ir jos gydymas sukelia daugybę fizinių, psichologinių, socialinių ir dvasinių pokyčių tiek sergančiojo, tiek jo artimųjų gyvenime. Parama, kurią gauname iš „Domino“ teatro, yra labai reikšminga ir reikalinga – ji naudojama nemokamos psichologinės pagalbos ir emocinės paramos teikimui.

Tarptautinę slaugytojų dieną VUL Santaros klinikų Hematologijos, onkologijos ir transfiziologijos centro slaugytojų kolektyvas minėjo „Domino“ teatre, žiūrėdamos spektaklį „Vyras po padu“. Onkologinėmis ligomis sergantys pacientai ligoninėje praleidžia daug laiko, jiems kyla įvairiausių klausimų, susijusių su gydymu, mityba, fiziniu aktyvumu, higiena, tad ieškodami atsakymų, pacientai dažniausiai kreipiasi į slaugytojas. Slaugytojų vaidmuo yra itin svarbus, todėl esame nuoširdžiai dėkingi „Domino“ teatrui už suteiktą galimybę drauge nueiti į spektaklį ir praskaidrinti kasdienybę. Po renginio slaugytojos dalinosi įspūdžiais, jog vakaro metu netrūko juoko ir smagių emocijų, moteris sužavėjo spektaklio dekoracijos ir kostiumai, subtilumas, nepriekaištinga ir įtraukianti aktorių vaidyba“, – sako Aistė Vadlūgaitė-Strelčiūnė, asociacijos „Kraujas“ komunikacijos ir projektų vadovė.

Kuo arčiau žiūrovo

„Domino“ teatras tampa vis aktyvesnis socialinėje erdvėje – visas naujienas žiūrovai gali sekti „Facebook“ paskyroje, o pernai buvo sukurtas ir „Instagram“ profilis, kuriame netrūksta nuotraukų iš aktorių gastrolių bei teatro užkulisių. Buvo atnaujintas ir internetinis „Domino“ teatro puslapis – jis lankytojams tapo kur kas modernesnis ir patogesnis.

Komedijos teatro kolektyvas stengiasi koja kojon žengti su moderniausiomis technologijomis, todėl žiūrovai socialinių tinklų dėka dažnai turi galimybę matyti tai, kas teatro scenoje ar užkulisiuose vyksta realiu laiku, o dešimtąjį teatro gimtadienį gerbėjai galėjo gyvai stebėti „Delfi TV“ platformoje.

Su „Domino“ teatro aktoriais žiūrovai galėjo susitikti ne tik scenoje. Pernai „Pats geriausias šou“ aktoriai dalyvavo gražioje iniciatyvoje – „Spalvoto meduolio“ dienoje Telšiuose, kurios metu margino meduolius kartu su vaikais iš globos namų. Pernai su „Domino“ teatro aktoriais pabendrauti ir įsiamžinti buvo galima ir populiariausiame vasaros festivalyje „Granatos LIVE“.

Įdomioji statistika

Visada smalsu sužinoti tai, kas yra paslėpta nuo žiūrovų akių, todėl pateikiame šiek tiek informacijos iš teatro užkulisių. Taigi, praėjusiais metais:

· Gastroliuodami po Lietuvą aktoriai nuvažiavo virš 100 000 kilometrų;

· Spektaklių metu suvalgyta daugiau kaip 320 kg maisto. Vien komedijos „Apie ką kalba vyrai?“ aktoriai vieno spektaklio metu suvalgo beveik 2 kg!;

· Spektaklių metu aktoriai išgėrė virš 5500 l vandens;

· Teatro visažistės sunaudojo beveik 24 kg kosmetikos priemonių;

· Aktoriams pasiūti 59 nauji kostiumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buvusi ziurove....

buvusi ziurove.... portretas
rasykite ka norite...nusivyliau siuo "Domino"....susimoki uz bilieta 30 euru,kad atejes i teatra paklausytum keiksmazodziu....buvau soke...jokiu nesamoniu uz pinigus....geriau miske ramiai pasivaikscioti....is didelio mandrumo...nezino kaip issidirbineti....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių