D.Katkus kompromituoja draugus be sąžinės graužaties

"Aš kompromituoju draugus be jokios sąžinės graužaties. Kada nors sulauksiu atsako. Gal dar šįvakar", - prisipažino maestro Donatas Katkus.

Knygynų lentynas papildė dar viena garsaus žmogaus biografija. Šįkart savo gyvenimo detales atskleisti sutiko kaip visuomet humoro jausmo nestokojantis maestro D.Katkus. Knygoje "Lietuva išėjo iš mados. Pokalbiai su Donatu Katkumi" - jo meilės istorijos, audringi vakarėliai, nuotykiai ir daugybė kitų dalykų, kuriuos jis atvirai papasakojo knygos autorei Jurgai Čekatauskaitei.

"Aš nemėgstu apsimetinėti. Jei prisigėrėme ir buvo labai linksma, taip ir sakau, nesu iš tų, kaip dabar labai populiaru, kurie nori atrodyti tik labai geri ir gražūs", - sakė D.Katkus. Ši knyga - parašyta interviu forma, nenuosekli gyvenimo istorija, tiesiog pokalbiai apie viską. Memuarų maestro žada imtis, kai jam sukaks 95-eri. Tuomet padėkos visiems, kuriems neatsirado vietos šioje knygoje, bet dėl to jie yra ne mažiau svarbūs.

Knygoje maestro pasakoja ne tik apie savo, bet ir apie savo draugų, tarp kurių  daug Lietuvoje gerai žinomų žmonių, gyvenimą. "Niekam nesakiau, tik su Petru Vyšniausku truputį pasitariau. Visus kitus kompromitavau be jokio sąžinės graužimo. Gal dabar ir man kas nors taip atsakys", - svarstė jis.

Maestro užsiminė, kad knygoje taip pat nupiešti Vilniaus savivaldybės valdininkų portretai, tačiau neminimos pavardės. "Tik viena, paieškokite ir rasite", - šypsodamasis ragino jis.

Atsiliepimų apie knygą D.Katkus nebijo - žiūri į tai kaip į ilgą interviu, kurio nereikėtų labai sureikšminti. O komentarai internete jį tik pralinksmina. "Kai skaitau, kad mane vadina pirdžiumi, man būna labai smagu", - kvatojo jis.

Paklaustas, kur bus prekiaujama jo knygomis, maestro šmaikštavo, kad ruošia dideles knygų siuntas į Didžiąją Britaniją, kur gyvena daug lietuvių, o didžiausias jo noras, kad jo knygos paplistų Indijoje. "Kiekvienam indui, kuris pirks šią knygą, aš pažadu nuolaidą", - šypsojosi jis.


Šiame straipsnyje: Donatas Katkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių