Dėstytojai atskleidė, kokia iš tiesų yra „X faktoriaus“ nugalėtoja

Giedrė Vokietytė, vasario 15 d. LSMU Veterinarijos akademijoje devynetui apsigynusi magistrinį darbą „Žirgų skrandžio opaligės skirtingų gydymo metodų palyginimas„ (darbo vadovas doc. dr. A. Kučinskas, Neužkrečiamųjų ligų katedros vedėjas, LSMU VA Stambiųjų gyvulių klinikos vadovas). Giedrė vasario 17 d. iškovojo pergalę TV projekto „X Faktorius“ konkurse, žymia balsų persvara įveikusi savo konkurentus.

Likimo jai skirtos dovanos suteikė daug džiaugsmo, bet visų pergalių – sava kaina. Anot Giedrės, ji labai laiminga, kad baigėsi viena sunkiausių savaičių jos gyvenime, įtampa, laiko bei poilsio stygius ir būtinybė puikiai dainuoti televizijos žiūrovams. Džiugu, tai jai pavyko.

Dabar svarbiausia, kad norėdama atiduoti duoklę savo gerbėjams mūsų Giedrė sugebėtų susivokti, kas jai gyvenime svarbiausia, o kas liks tik pomėgiu.

Straipsnius apie TV projekte „X Faktorius„ merginos mokytoju buvusį Saulių Urbonavičių-Samą ir kaip jai sekėsi konkurso metu bei apie tam tikrus asmeninius potyrius galime pasiskaityti interneto puslapiuose, o mums pavyko pakalbinti Giedrės magistrinio darbo vadovą, beje, prieš keletą metų dalyvavusį žygyje su žemaitukais iki Juodosios jūros „2000 km istorijos“, taip pat plačiai nušviesto žiniasklaidos.

„Kas būsiu – dainininkė ar veterinarijos gydytoja? Dainuojanti veterinarė. Manau, jau įrodžiau, kad viena kitam netrukdo. Penktadienį (vasario 15 d.) atsisveikinau su mokslais universitete." Tokiomis ir panašiomis frazėmis mirgėjo beveik visi straipsniai žiniasklaidoje, bet iš Giedrės magistrinio darbo vadovo mes išgirdome, jog mergina ketina tęsti mokslus universitete ir turbūt studijuoti rezidentūroje. Doc. dr. A. Kučinskas, paklaustas apie savo magistrantę, atsakė klausimu – ar sakyti teisybę? Taip, nepaisant visko, patikinau docentą. „Giedrė Vokietytė – unikalus atvejis. Jeigu kitus studentus reikia nuolat drąsinti ar net stumtelėti tikslo link, tai šią merginą ne kartą teko stabdyti. Didžiuojuosi ir džiaugiuosi ja ne tik kaip studente, bet ir kaip žmogumi.

Tos pačios savybės, kurios išryškėjo ir televizijos projekte, daug kartų stebino mane ir jai siekiant mokslo rezultatų. Giedrė yra labai komunikabili, galinti bendrauti su įvairaus temperamento žmonėmis ir, svarbiausia, visada randanti bendrą kalbą bei sugebanti įtikinti ir patikėti ja. Dėl savo magistrinio darbo ji išvyko į praktiką Vokietijoje rinkti duomenų apie žirgų opaligės gydymą, savo lėšomis įsigijo reikiamą aparatą ir pasiekė užsibrėžtą tikslą. Ši mergina tvirtai žino, ko nori iš gyvenimo, ir tikrai, manau, neketina sustoti kokio nors užsibrėžto tikslo pusiaukelėje. Jėgų ir ištvermės jai pakanka. Begalinis jos noras kuo daugiau aprėpti rašant magistrinį darbą netgi gąsdino mane, kad studentė nepaklystų duomenų bei išvadų peripetijose."

Giedrė į savo magistrinio darbo gynimą atvyko po naktinio koncerto, pailsėjusi vos kelias valandas, gynėsi viena pirmųjų ir buvo įvertinta devynetu.

LSMU VA G. Vokietytei dėstę dėstytojai tvirtina, kad Giedrė tikrai pateko į savo vėžes, ir džiaugiasi, kad ji tapo veterinarijos gydytoja. LSMU VA bendruomenės nariai didžiuojasi Giedrės pelnytu laimėjimu „X Faktoriuje" ir linki, kad likimas jai ir toliau būtų dosnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vita

vita portretas
saunuole Giedre,kad netik talentinga,bet ir protinga,darbsti mergina.Norisi tiketi,kad musu salyje yra daug tokiu zmoguciu

Įvaizdis

Įvaizdis portretas
daug ką pasako, veterinorė, ko norėti, dar permažai totuiruovku, jau dėstytuvai dabar kels iki padangiū, jo ,,tikra nugalvietoja"

Sekmes

Sekmes portretas
Tatuiruotes manau,kad paaugles uzgaida.Geriau daugiau rfasiniu apie gerus dabus daranti jaunima,o ,ne vien apie nusikaltelius ir seksa.sekmes Giedr! nors palaikiau Aleksandra.Sekmes visiems dalyviams ikopusiems i pusfinali,o labiausiai tai merginai kuri dainavo su Ruta kaip Vitni .
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių