Dėl balsavimo per Euroviziją teko aiškintis slaptajai tarnybai

Vienas Azerbaidžano gyventojas turėjo pasiaiškinti šalies saugumo tarnyboms, kodėl per Euroviziją balsavo už dainininkes iš Armėnijos, su kuria tebegalioja karinė padėtis dėl Kalnų Karabacho.

Poelgį pavadino nepatriotišku

Kaip agentūrai „Reuters" sakė Baku gyventojas Rovshanas Nasirli, prieš savaitę jis su draugais buvo iškviestas į Nacionalinio saugumo ministerijos (NSM) rajono valdybą, kur pareigūnai pavadino jo poelgį nepatriotišku.

Šalies piliečių lojalumą saugumiečiai tikrino be adresato žinios peržiūrėdami balsavimo per šiųmetį Eurovizijos dainų konkursą žinutes.

„Pareigūnas sakė, jog toks elgesys rodo, kad mane lengva užverbuoti ir kad aš net galėčiau padėti bombą Baku metro, - sakė R.Nasirli. - Aš paaiškinau, kad balsavau tik todėl, kad man patiko dainos "Jan Jan" („Mano brangusis") stilius, o ne politiniais sumetimais".

Kvietė balsavusius už Armėniją

R.Nasirli pridūrė, kad saugumiečiai jam negrasino ir nepakvietė į pokalbį antrą kartą.
NSM patvirtino agentūrai „Reuters", kad vyko pokalbiai su Azerbaidžano piliečiais, kurie balsavo už Armėniją per gegužę vykusį Eurovizijos konkursą, bet juos komentuoti atsisakė.

8,8 mln. gyventojų turinčiame Azerbaidžane už seserų iš Armėnijos Ingos ir Anuš duetą per gegužę vykusį konkursą balsavo tik 43 televizijos žiūrovai.

Pats Azerbaidžanas, kuriam Rusijos sostinės Maskvos olimpiniame stadione vykusiame Eurovizijos finale atstovavo azerbaidžanietės ir iš Irano kilusio švedo duetas „AySel & Arash", iškovojo kur kas aukštesnę - trečią vietą.

54-ąjį Eurovizijos dainų konkursą su pakilia meilės balade „Fairy Tale" („Pasaka") laimėjo Norvegijos dainininkas Aleksandras Rybakas.

Įstatymai palankūs slaptosioms tarnyboms

Kilus kruvinam konfliktui dėl Kalnų Karabacho dešimtojo dešimtmečio pradžioje Azerbaidžanas ir Armėnija nutraukė diplomatinius ir prekybinius santykius, o jų piliečiai neturi teisės važinėti vieni pas kitus.

Pagal įstatymus, mobiliojo ryšio operatoriai Azerbaidžane privalo NSM prašymu leisti pasiklausyt abonentų pokalbių ir tikrinti elektroninius pranešimus.


Šiame straipsnyje: Eurovizijabalsavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių