Deivis: padaryta viskas, kad atlikėjų pasikviesti beveik negalime

Kai Lietuvoje jau su autorinėmis sutartimis dirbti praktiškai tapo neįmanoma, nes beveik pusė sumos reikia atiduoti valstybei - nuo gegužės 1 dieną įsigaliosiantys įstatymų pakeitimai papiktins dar ne vieną kūrybinės-meninės profesijos žmogų.“ Daugelis su scena ar scenoje dirbančių asmenų nuo 2012 metų gegužės 1 dienos privalės registruotis individualią veiklą ir skaičiuoti savo pajamas ir išlaidas, mokėti atitinkamus mokesčius“,- supažindino su artėjančiais pakeitimais UAB „Justicija“ vadovas Vaidas Šalaševičius.

„Realiai sutinku dirbti, noriu dirbti ir mokėti mokesčius, bet aš noriu juos mokėti proto ribose“,- atviravo klasikinės ir pop muzikos atlikėjas, dainų tekstų autorius Deividas Norvilas- Deivis. Deivis jau porą mėnesių yra įsteigęs individualią veiklą: - „Norisi ne tik, kad neprarasti pinigų, bet kad ir užsakovui irgi būtų patogu, bei įmanoma ‚įkasti“ tave kaip atlikėją“.„Bandysiu dirbti dabar taip, bet esu žiauriai nepatenkintas, nes nebegaliu susiskaičiuot mokesčių vienas. Džiaugiuosi, kad bendradarbiauju su  UAB „Justicija“ , kuri teikia asmeninio šeimos teisininko paslaugas. Jie visą juodą finansinį darbą daro už mane. Jeigu tai reikėtų daryti man vienam, tai tikrai nesusitvarkyčiau“,- Deivis.

Stanislavas Stavickis-Stano išgirdęs šias naujienas reagavo dvejopai: „Suprantu, jog dabar daugelis atlikėjų privalės registruotis individualią veiklą ir skaičiuoti savo pajamas ir išlaidas, mokėti atitinkamus mokesčius, o tai padaryti bus nelengva dėl finansinių, teisinių ir kitų žinių trūkumo. Kita vertus, kadangi esu Lietuvos Respublikos pilietis, tai kartu džiaugiuosi, kad bus sunkiau nuo valstybės nuslėpti mokesčius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

popsiste

popsiste portretas
eik savo vaikuti globoti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių