Debiutinės J. Lago knygos pristatyme skambėjo drąsi paauglių nuomonė

  • Teksto dydis:

Knygų mugė jau praskriejo ir paliko puikių įspūdžių bei naujų pažinčių. Ilgąjį penktadienį Vaikų salės scenoje juvelyrė, dizainerė ir juvelyrikos namų „YURGA“ įkūrėja Jurga Lago pristatė savo pirmąją knygą „Lietaus žemė“. Į pristatymą susirinko būrys smalsių skaitytojų ir autorės gerbėjų.

„Lietaus žemė“ – tai lietuvių mitologijos motyvais paremtas pasakojimas apie senovės Lietuvą, žmonių tarpusavio santykius, visuomenėje kylančias problemas ir jauno žmogaus siekį būti savimi. Šioje knygoje kalba ežerai, gyvena įdomios mitinės būtybės, su žmonėmis bendrauja dievai bei deivės. Siužetas sukasi apie įsisenėjusius lietuvių ir žemaičių karus, kurie tęsiasi taip ilgai, kad net užtraukė šaliai nesibaigiantį lietų.

Pristatymo metu su autore scenoje sėdėjo gausi palaikymo komanda. Renginį vedė Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto doktorantė Inga Mitunevičiūtė, kuri kalbino ne tik autorę, bet ir penkis šaunius jaunuolius, kurie įvertino knygą aukščiausiais balais. Knygos ištraukas skaitė aktorė Aldona Vilutytė. Muzikinius intarpus leido Nikolaj Polujavon („Vėjopatis“), lietuvių ambient ir dub techno muzikos kūrėjas.

Autorė kalbėjo apie knygos atsiradimą, rašymą ir iliustravimą. Tai, pasirodo, buvo nelengva užduotis. Teko prisiminti Vilniaus dailės akademijoje įgytas grafikos dizaino ir oforto žinias. Tačiau galime pasidžiaugti, kad knyga atrodo išties įspūdingai ir net mįslingai su pačios autorės kurtomis iliustracijomis. Debiutuojanti rašytoja atskleidė, kad yra minčių rašyti antrą knygos dalį. Jai įdomūs paaugliai, o paklausta, kodėl rašė knygą, atsakė, jog kai esi kūrybingas, visur toks esi, tad taip ir gimsta kūriniai. Tačiau prisipažįsta, kad drąsos pradėti rašyti knygą tikrai prireikė. Juo labiau, kad ji skirta paaugliams, kuriems sunku įtikti. Šią daugiasluoksnę knygą jie įvertino labai teigiamai.

Nuaidėjus aplodismentams po jaukaus ir žaismingo knygos pristatymo, nulipusią nuo scenos autorę pasitiko gerbėjų gėlės ir nuoširdūs sveikinimai. Vos po kelių akimirkų prie leidyklos stendo nusidriekė ilga eilė skaitytojų, norinčių užduoti vieną kitą klausimą, nusifotografuoti ir, žinoma, paprašyti autografo ant dar dažais kvepiančios knygos puslapių.


Šiame straipsnyje: Jurga Lagoliteratūraknyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių