D.Craigas vaidins bestselerio „Mergina su drakono tatuiruote“ ekranizacijoje

Amerikietiškoje trilerio „Mergina su drakono tatuiruote“ versijoje pagrindinį vaidmenį atliks Danielis Craigas.

Filmas statomas pagal nepaprastai populiarų švedų rašytojo Stiegio Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“. Tai bus jau antroji šios knygos ekranizacija. Ją sukurti patikėta režisieriui Davidui Fincheriui („Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“).

Kalbos, kad vienas pagrindinių vaidmenų gali atitekti šiuolaikiniam Džeimsui Bondui – Danieliui Craigui, sklido jau ilgai, tačiau pagaliau oficialiai patvirtinta, kad tai tiesa. 42 metų kino žvaigždė filme įkūnys reputaciją praradusio žurnalisto Mikaelio Bliumkvisto personažą.

Sutartyje numatyta, kad jei juostą lydės sėkmė – bus ekranizuotos ir kitos „Millenium“ trilogijos dalys („Mergina, kuri žaidė su ugnimi“, „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“), o D. Craigui jose bus pažadėtas tas pats vaidmuo.

Kol kas visa dar nėra žinoma kas vaidins Lisbetos Salander personažą. Pranešama, kad į jį pretenduoja aktorės Mia Wasikowska („Alisa stebuklų šalyje“), Ellen Page („Džuno“) ir Carey Mulligan („Išssilavinimas“).

Amerikietiška filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ versija kino teatruose turėtų pasirodyti jau kitąmet – 2011-ųjų gruodžio 21 d.

Imtis šios istorijos Holivudą įkvėpė pirmosios, švediškos, bestselerio ekranizacijos sėkmė. Danų kilmės režisieriaus Nielso Ardeno Oplevo filmas pasaulyje jau susišlavė per 100 milijonų eurų.

Europietišką „Merginos su drakono tatuiruote“ versiją Lietuvos kino teatrų žiūrovai pamatys jau rugpjūčio 20 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių