Daugiausia „Sidabrinių gervių“ nominacijų susirinko filmas „Lošėjas“

Igno Jonyno režisuotas filmas „Lošėjas“ sulaukė daugiausia - dešimt - lietuviško kino apdovanojimų „Sidabrinės gervė“ nominacijų.

Audriaus Juzėno režisuota „Ekskursantė“ nominuota septyniose kategorijose, Mykolo Vildžiūno „Nesamasis laikas“ - šešiose, Emilio Vėlyvio „Redirected“ ir Mariaus Ivaškevičiaus „Santa“ - keturiose, pranešė Lietuvos kino akademija.

Minėti penki kūriniai varžosi dėl metų geriausio ilgametražio vaidybinio filmo titulo. I.Jonynas, E.Vėlyvis, M.Vildžiūnas ir A.Juzėnas nominuoti metų režisieriaus kategorijoje.

Į geriausios aktorės vardą pretenduoja Neringa Varnelytė už vaidmenį „Vardas Tamsoje“, Oona Mekas, suvaidinusi „Lošėjuje“ bei Anastasija Marčenkaitė, nusifilmavusi „Ekskursantėje“.

Metų aktoriumi gali tapti Vytautas Kaniušonis už darbą „Lošėjuje“, Tommis Korpela už vaidmenį „Santoje“ ir Tadas Gryn, vaidinęs „Nesamajame laike“.

„Sidabrinei gervei“ už antraplanį aktoriaus vaidmenį nominuoti Valentinas Novopolskis („Nesamasis laikas“), Igoris Savočkinas („Ekskursantė“) ir Rimantas Šavelis („Nesamasis laikas“), už antraplanį aktorės vaidmenį - Vesta Grabštaitė („Šuns dienos“), Virginija Kuklytė („Niekada nežinai“), Raisa Riazanova („Ekskursantė“).

Gauti apdovanojimą už geriausią trumpametražį vaidybinį filmą pretenduoja „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ (rež. Ernestas Jankauskas), „Kadagio gatvė“ (rež. Tadas Vidmantas) ir „Šuns dienos“ (rež. Ieva Veiverytė), už dokumentinį kino filmą - „Pietūs Lipovkėje“ (rež. Linas Mikuta, Jurga Gluskinienė), „Trispalvis“ (rež. Vytautas V. Landsbergis), „Lituanicos paslaptis“ (rež. Remigijus Sabulis) bei „Kenotafas“ (rež. Audrius Stonys), už animacinį - „Neeuklidinė geometrija“ (rež. Skirmanta Jakaitė, Solveiga Masteikaitė) bei „Žilvinas ir Eglė“ (rež. Antanas Skučas).Metų scenaristo kategorijoje nominuoti Pranas Morkus („Ekskursantė“) ir Kristupas Sabolius, Ignas Jonynas („Lošėjas“), operatoriaus - Ramūnas Gre

ičius („Ekskursantė“), Janis Eglitis („Lošėjas“) bei Audrius Kemežys („Kenotafas“).

Dėl geriausio kompozitoriaus vardo varžosi Paulius Kilbauskas ir Domas Strupinskas „The Bus“ („Lošėjas“), Kipras Mašanauskas, Michelle Gurevich – Chinawoman („Santa“) ir Giedrius Puskunigis („Kenotafas“).

„Sidabrinei gervei“ už geriausią metų montažo režisieriaus darbą nominuoti Stasys Žak („Lošėjas“), Gintarė Sokelytė, Emilis Vėlyvis („Redirected / Už Lietuvą!“), Danielius Kokanauskis („Kenotafas“), už geriausią dailininko darbą - Nerijus Narmontas („Lošėjas“), Grigorijus Zundelovičius („Nesamasis laikas“) ir Jurgita Gerdvilaitė („Santa“).

Metų profesinės meistrystės kategorijoje varžosi Živilė Pipinytė už nuoseklų ir operatyvų kino reiškinių kritinį vertinimą, Artūras Pugačiauskas už garso režisūrą ir dizainą filmuose „Lošėjas“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“, viešoji įstaiga „Meno Avilys“ už lietuvių meninės dokumentikos klasikos atvėrimą pasauliui.

Į „Sidabrinės gervės kiaušinį“ (metų studento darbą) pretenduoja „Galutinis tikslas“ (rež. Ričardas Marcinkus), „Etiudas“ (rež. Austėja Urbaitė), „Pasakyk, kad neskaudės“ (rež. Marija Kavtaradzė) ir „Kai auga medis“ (rež. Birutė Sodeikaitė).

Per „Sidabrinių gervių“ įteikimo ceremoniją būna įteikiamas ir papildomas „Auksinės gervės“ apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus.

Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2014“ bus įteikti gegužės 2 dieną Vilniuje, sporto, pramogų ir verslo centre „Forum Palace“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių