Dar viena lietuviška juosta - Oberhauzeno festivalyje

Režisierės Oksanos Burajos juosta „Išpažintis“  pateko į Oberhauzeno filmų festivalio konkursinę programą. Oberhauzene. Dėl šios garbės varžėsi beveik 6000 filmų iš 90-ies pasaulio šalių.

Oberhauzeno filmų festivalis šiemet vyks jau  55-ą kartą. Tai - seniausias pasaulyje trumpametražių filmų festivalis. Jis turi A kategoriją - tokią pat kaip Kanų, Venecijos, Berlyno kino festivaliai (festivalio kategorijas suteikia pasaulinė prodiuserių asociacija). Oberhauzene savo pirmuosius darbus rodė daugelis garsių režisierių, tarp jų - Martinas Scorsese, George'as Lucasas, Romanas Polanski ir François Ozonas.

Oberhauzeno festivalyje buvo rodyti bei apdovanoti ir Lietuvos dokumentinio kino grandų filmai: Arūno Matelio „10 minučių prieš Ikaro skrydį”, Audriaus Stonio „Neregių žemė“, Valdo Navasaičio „Pavasaris“.

„Išpažintis" - šeštasis režisierės O.Burajos  filmas. Tai - eksperimentinis diptichas, kuriame tyrinėjama kūrybos prigimtis. Autorė be gailesčio bando įsižiūrėti į epizodus, kurie dažnai sunaikinami vardan kino iliuzijos sukūrimo. Jie pateikiami kaip savarankiškas Kino Reiškinys, kuris, nors ir keliauja į Nežinomybę, tačiau vis tiek egzistuoja.

„Išpažintis“ sukurta studijai „Nominum“ bendradarbiaujant su „Studija 2“. Filmą finansavo studija „Nominum“ ir Kultūros rėmimo fondas. Filmo scenarijaus autorė ir režisierė O.Buraja, prodiuseriai - A.Matelis ir Lukas Trimonis.

Lietuvoje „Išpažintį“ bus galima pamatyti tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių