„Dainų dainos“ favoritas lažybų kontorose – Sasha Son

Šį šeštadienį paaiškės Lietuvos televizijos konkurso „Dainų daina“ nugalėtojas. Bukmekeriai prognozuoja, kad daugiausia galimybių laimėti turi atlikėjas Sasha Son. Beje, prieš konkurso finalą lažybų kontorose pastebimai padaugėjo moterų.

Didžiausioje Lietuvos lažybų kontoroje „Top Sport“ Sashos Son galimybės laimėti vertinamos santykiu 1:1.50. Pagrindiniais jo konkurentais laikomi grupė „69 danguje“, už kurios sėkmę galima lažintis santykiu 1:1.80, ir Donatas Montvydas, kurio galimybės vertinamos santykiu 1:2.

Bukmekerių manymu, į pagrindinį prizą dar gali pretenduoti Linas Adomaitis (1:2.75), Rūta Ščiogolevaitė (1:2.75), Karina Krysko ir Milanno (1:3.50).

Likusiųjų finalo dalyvių galimybės vertinamos prasčiau. Už „Saulės kliošą“ galima lažintis santykiu 1:4, Darių Pranckevičių ir Violetą Valskytę - 1:7, Joną Čepulį ir Skirmantę - 1:8 ir už Aureliją Slavinskaitę - 1:10.

„Dainų dainos“ nugalėtojas laimės 15 tūkstančių litų ir teisę atstovauti Lietuvai šių metų Eurovizijos dainų konkurse. Pagal konkurso taisykles nugalėtojas šią teisę galės perleisti antrosios vietos laimėtojui. Už antrąją vietą numatytas 7 tūkst. litų, už trečiąją vietą - 3 tūkst. litų prizas.  

Favoritų sąrašas greičiausiai būtų kitoks, jei konkurse galėtų dalyvauti Deivis. Tačiau jis buvo pašalintas iš konkurso, nes šio atlikėjo daina „Lietuva“ muzikos ekspertų buvo pripažinta esanti britų grupės „The La's“ dainos „There She Goes“ adaptacija. Vėliau tokią nuomonę pareiškė ir minėtosios britų grupės įrašų leidėjai.

„Lietuviai labai mėgsta spėti dainų konkursų nugalėtojus. Tikra psichozė nuolat kyla per „Eurovizijos“ konkursus“, - pasakojo „Top Sport“ direktorius Dainius Gulbinas. Jo nuomone, lietuvius pagauna didžiulis azartas greičiausiai todėl, kad per „Eurovizijos“ konkursus žiūrovai gali balsuoti.

„Ir šį kartą lietuviai puolė spėti nugalėtojus. Kol kas neaišku, iš kurio atlikėjo ar grupės labiausiai tikimasi pergalės, nes lažybų punktuose statoma už visus dešimt“, - teigė D.Gulbinas.

Pasak „Top Sport“ direktoriaus, kai pasiūloma spėti muzikos konkursų ar kino apdovanojimų nugalėtojus, lažybų punktuose pastebimai padaugėja moterų. „Tuomet čia užsuka ir tie žmonės, kurie sportu nesidomi ir nespėlioja varžybų rezultatų“, - pastebi D.Gulbinas.

D.Gulbino teigimu, atspėti dainų konkurso nugalėtoją sunkiau, nei sporto varžybų laimėtoją. „Dainų konkurse teoriškai gali laimėti bet kuris dalyvis, o sporto varžybose nugali tik vienas iš dviejų. Tačiau „Dainų dainos“ gerbėjai gali net tik lažintis, bet ir patys balsuoti už savo favoritus ir taip daryti įtaką konkurso rezultatams, o sporto varžybų atveju jie tokių galimybių neturi“, - pastebėjo „Top Sport“ vadovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių