„Dainų dainoje“ - pirmas ryškus lyderis

Prieš kelias savaites nacionalinio LTV konkurso „Dainų daina“ atrankos turą laimėjęs Sasha Son akivaizdus lyderis buvo ir pirmajame pusfinalyje. Neabejotina, kad vienas žiūrovų favoritų jis bus ir vasario 14-ąją vyksiančiame finale.

Kartu su Sasha Son į finalą pateko Darius Pranckevičius ir Violeta Valskytė, Linas Adomaitis, Karina ir Milanno bei debiutantė Aurelija. Už borto liko savo jėgomis labai tikėję Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas, Donatas Montvydas ir Rosita Čivilytė, Egidijus Sipavičius ir „Bix“. Pastaruosius nuo pusfinalio skyrė vos keli balai, bet sėkmė šįkart lydėjo K.Krysko ir Milanno.

Neretai su Sasha Son lyginimas, bet tarp autsaiderių su savo partnere R.Čivilyte šeštadienio pusfinalyje likęs D.Montvydas dar turės progos atsirevanšuoti po šio pralaimėjimo. Jis pasirodys ir kitame pusfinalyje - jau vienas.  Beje, D.Montvydas drįso ne itin taktiškai užsiminti, kad į „Euroviziją“ mieliau važiuotų be savo mokytojos R.Čivilytės.

Per tiesioginę transliaciją buvo paskelbtas LTV komisijos sprendimas dėl autorių teisių pažeidimo įtariamiems Rūtai Lukoševičiūtei ir Deiviui. Teisę pasirodyti pusfinalyje jie prarado - konkurso rengėjų komisija pranešė negalinti ignoruoti atitinkamos Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) rekomendacijos. Abu atlikėjai po sprendimo atrodė visiškai nusivylę. Retorinį kreipimąsi į LATGA-A generalinį direktorių Edmundą Vaitekūną - kad šis imtųsi ginti ne užsienio, o Lietuvos atlikėjų, taigi ir paties Deivio teises, - dainininkas baigė iš jaudulio virpančiu balsu. 

Pakeisti konkurso rengėjų komisijos nuosprendį galėtų tik stebuklas - jei iki šeštadienio Deivis gautų išteisinantį atsakymą iš grupės „The La's“ , o R.Lukoševičiūtė -  iš Eltono Johno teisių atstovų.  Abu atlikėjai bando eiti šiuo keliu - yra išsiuntę atstovams „patikrinti“ savo dainas. Bet turbūt ir patys nelabai tikisi, kad atsakymas Lietuvą pasieks taip greitai.

Vis dėlto, atsižvelgdama į šias atlikėjų pastangas, LTV komisija verdikte paliko mandagų „jei“. Kol kas ji neskelbia, kas antrajame pusfinalyje pakeis eliminuotas atlikėjų dainas. Esą jei prireiks, naujus antro pusfinalio dalyvių vardus sužinosime prieš pat šeštadienio koncertą.

Konkurso užkulisiuose kol kas tik spėliojama, ką galėtų deleguoti komisija - ar sportiniu principu į kitą etapą pateks pirmieji už išrinktųjų nugarų likę, ar bet kurie kiti ją savo dainomis sužavėję atlikėjai.


Šiame straipsnyje: Dainų dainapusfinalisSasha Son

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių