Ch.Nolano „Pradžia“ savaitgalį šturmavo Lietuvos kino teatrus

Genialiojo režisieriaus Christopherio Nolano specialiųjų efektų veiksmo filmas „Pradžia“ pagaliau pasiekė ir Lietuvą. Tai įtraukianti, stulbinanti efektais ir verčianti mąstyti veiksmo juosta, kurioje herojai per pasaulį keliauja į sapnų karalystę.

Praėjusią savaitę startavusi juosta kino teatruose rodoma vos kelias dienas, tačiau tiek užteko, jog filmas sumuštų lankomumo rekordus.

Iš viso „Pradžia“ per premjerinę savaitę Lietuvoje savo kasose turi įspūdingą 139 650 Lt. sumą, o naujausią Ch.Nolano filmą jau pažiūrėjo 9508 žiūrovai.

Septyniuose kino ekranuose rodoma kino juosta, kuriame vaidina tokios Holivudo įžymybės kaip Leonardo DiCaprio, Kenas Watanabe, Josephas Gordonas-Levittas, Marion Cotillard, Ellen Page, Tomas Hardy, Cillianas Murphy, Tomas Berengeris, Dileepas Rao and Michaelas Caine, per tris premjerines dienas surinko 121 163 Lt, o filmą pamatė 8175 žiūrovų.


Palyginimui su kitais tokio žanro filmais, „Pradžia“ per premjerinį savaitgalį surinko 86 proc. daugiau už filmą „Betmenas: Pradžia“ bei 59proc. daugiau už „Tamsos Riterį“. Net 110 proc. daugiau už filmą „Infiltruoti“ ir 28 proc. daugiau už ‚Kuždesių sala“. „Pradžia“ tik 23proc. nusileidžia filmui “Kazino Royale” bei 24proc. fantastiniam filmui „Matrica: Revoliucijos“.

„Pradžia“ – tai vienas laukiamiausių šios vasaros filmų. Esame sujaudinti matydami tokius pirmos – premjerinės – savaitės rezultatus, kuriuos atspindėjo kino teatrų lankomumas. Tačiau kitaip ir būti negalėjo. Chriso Nolano neįtikėtina vizija, sujungta su nepaprastai puikių aktorių komanda, išprovokavo tokį milžinišką susidomėjimą šia kino juosta“, - sakė „Garsų pasaulio įrašų“ Kino skyriaus vadovė Daiva Laskauskienė.

Ch.Nolano filmą „Pradžia“ pristato kino kompanija „Warner Bros. Pictures“ kartu su „Legendary Pictures“.

Šioje įspūdingoje specialiųjų efektų juostoje vaidina tris kartus „Oskarui“nominuotas aktorius Leonardo DiCaprio („Kruvinasis deimantas“, „Aviatorius“), „Oskaro“ nominantas Kenas Watanabe („Paskutinis Samurajus“)


Šiame straipsnyje: pradžiafilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių