„Cezario grupė“ pradeda aštuntąjį teatro sezoną

Jau nuo rugpjūčio 20 d. galima rinktis bilietus į premjera „Nutolę toliai“ pagal Pauliaus Širvio poeziją pradedamą aštuntąjį teatro „cezario grupė“ sezoną.

Režisierius Cezaris Graužinis poezijos spektakliu „Nutolę toliai“ siekia grąžinti į Lietuvos kultūros erdvę Pauliaus Širvio pasaulį, jo unikalią etiką ir poetiką.

Be šios premjeros, įvyksiančios Vilniuje, Menų spaustuvėje, rugsėjo 3 ir 5 dienomis, ir išankstiniuose rodymuose sulaukusios milžiniškų publikos ir kritikų simpatijų, trupė žada neapleisti ir anksčiau pastatytų, bet žiūrovų iki šiol laukiamų spektaklių: pavyzdžiui, „Viskas arba nieko“, kuris šią vasarą pakviestas į didžiausią pasaulyje šiuolaikinės dramaturgijos festivalį „New Plays from Europe“ Vokietijoje. Į šį festivalį patenkama tik rekomendavus įtakingiems dramaturgams.

Taip pat „cezario grupė“ toliau vaidins spektakliuose „Užsispyrėlės tramdymas“, „Arabiška naktis“ ir „Bučiuoju, Oskaras“, esančiuose kitų teatrų repertuaruose.

Visgi daugiausia trupės pastangų pareikalaus spektaklis „Nutolę toliai“, kurio premjerai buvo ruošiamasi visą vasarą, vaidinant spektaklį įvairiose aikštelėse.

Po premjeros Vilniuje spektaklis keliaus po Lietuvą – aplankys Kauną, Klaipėdą, Rokiškį, Kelmę ir kitus miestus.

„Cezario grupės“ spektakliai rodomi Vilniuje Menų spaustuvėje, Kauno dramos teatre, Klaipėdos „Švyturio menų doke“ ir kituose miestuose.


Šiame straipsnyje: cezario grupė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių