Būsimosioms knygoms – klaipėdiečių sukurti viršeliai

  • Teksto dydis:

Esate iš uostamiesčio, domitės dizainu ir norite išmėginti savo kūrybinį potencialą? Tuomet registruokitės į „Dizaino manufaktūrą 2013“.

Šį mėnesį ji atvers duris Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC), kur laukiami visi kūrybingieji. „Dizaino manufaktūra“ – vienas iš sėkmingiausių KKKC vykdomų kūrybinių industrijų projektų aprėpia pusės metų nemokamų kūrybinių seminarų ir paskaitų, ekskursijų į gamybos įmones bei savarankiško kūrybinio darbo ciklą.

„Dizaino manufaktūra“ rengiama trečiąjį kartą. Šių metų tema – knygos dizainas. Projektu siekiama sudaryti sąlygas dalyviams, kad jie išplėtotų savo kūrybinę viziją nuo proto šturmo iki gaminio. Jiems talkina įvairioms kūrybinės veiklos sritims atstovaujantys lektoriai bei projekto partneriais tampančios įmonės.

Liepos 19 d. 19 val. ir 20 d. 12 val. KKKC Meno kieme (Bažnyčių g. 4) vyks pirmieji „Dizaino manufaktūros 2013“ dalyvių susitikimai su šių metų projekto partnerės leidyklos „Mintis“ atstovais.

Projekto dalyviai kurs viršelius dviem „Minties“ leidyklos spaudai ruošiamoms knygoms: amerikiečio maisto ir kulinarijos istoriko Dave‘o Dewitto darbui „Da Vinčio virtuvė. Slaptoji itališkos virtuvės istorija“ ir Luko Devitos studijai „Lietuvos populiaroji muzika, džiazas ir rokas „Melodijos“ plokštelėse 1961–1991 m.“.

Geriausi vizualiniai sprendimai taps tiražinių leidinių veidais.

„Mintis“ – viena iš seniausių šalies leidyklų, kurios ištakos siekia 1945-uosius. Šiandien leidykla tebėra orientuota į kultūrologinio, filosofinio, politologinio, istorinio pobūdžio bei grožinę literatūrą, drauge ieško naujų krypčių, temų bei formų.

Atrinktiems dalyviams „Dizaino manufaktūros“ užsiėmimai bus nemokami. Motyvacinis laiškas bei gyvenimo aprašymas padėtų įvertinti pasirengimą ir entuziazmą. Dalyvaujantieji projekte prašomi atsinešti į užsiėmimus savo kompiuterį ir fotoaparatą.

Išankstinė registracija vyksta el. paštu rasma@kkkc.lt ir mob. tel. 8 645 44 321.

Ankstesniais „Dizaino manufaktūros“ metais dalyviai nagrinėjo žakardinio audimo subtilybes, mokėsi gaminti stiklo suvenyrus, kurti interjerą, vitražus, pakuotes, odos dirbinius, projektuoti baldus ir kt.

Projektą remia Kultūros ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių