Bulgarijoje atidaryta lietuvių fotografijos paroda „Kasdienybė“

  • Teksto dydis:

Spalio 13 d. fotografijos galerijoje „Synthesis“ Sofijoje atidaryta Lietuvos fotografijos paroda „Kasdienybė“ (1963–2013 m.). Tai yra keliaujanti paroda, kuri jau buvo eksponuota ir Kijeve, Tbilisyje bei Jerevane.

Parodoje pristatoma skirtingų kartų žinomų fotografų – Romualdo Požerskio, Algirdo Šeškaus, a. a. Vito Luckaus, Arturo Valiaugos, Mindaugo Kavaliausko, Aleksandro Macijausko, Donato Stankevičiaus, Antano Sutkaus, Gintaro Česonio, Algimanto Kunčiaus, Romualdo Rakausko – kūryba.

Ši paroda – tai vizuali kasdieninio Lietuvos gyvenimo istorija, kai pastarųjų 50 metų horizonte nutiko vis naujų dalykų, aktualijų, nuotaikų ir tonacijų. Per šį periodą susiformavo trys fotografų kartos. Kiekviena jų išsiskiria savo temomis, savita maniera, bet išlaikė troškimą pavaizduoti savo laiko aktualijas. Kiekvieną dieną nutinka skirtingų dalykų. Visas mūsų gyvenimas susideda iš kasdienybės momentų. Kasdieniame gyvenime – viskas suprantama ir dėlto neužkliūva už akių, tačiau vis tiek tai išlieka nepaprastai svarbu.

Galerijoje „Synthesis“ Sofijoje paroda veiks iki lapkričio 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių