Būdama 101–erių mirė pirmoji F. Sinatros žmona Nancy

  • Teksto dydis:

Legendinio amerikiečių dainininko Franko Sinatros (Frenko Sinatros) vaikystės meilė ir pirmoji žmona, jo trijų vaikų motina Nancy Sinatra Sr. (Nensi Sinatra vyresnioji) mirė būdama 101 metų, pranešė jos šeima.

Velionės dukra Nancy Sinatra Jr. (Nensi Sinatra jaunesnioji) socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad motina mirė penktadienio vakarą, tačiau kur – nenurodė

„Ji buvo tikra dovana ir mano gyvenimo šviesa,“ – pridūrė dukra.

Susisiekti su N. Sinatros Jr. jos atstovais penktadienio vakarą nepavyko.

Nancy Barbato ir Frankas Sinatra draugavo dar būdami paaugliai. 1939 metų vasario 4 dieną jiedu susituokė Naujojo Džersio valstijos miesto Džersi Sičio Gailestingosios Mergelės katalikų bažnyčioje. Franko dainininko karjera tuo metu buvo dar tik beprasidedanti. Trejais metais anksčiau jam pavyko gauti 15 minučių radijo laidos vedėjo darbą vietinėje radijo stotyje WAAT.

Pirmaisiais vedybinio gyvenimo metais Sinatros gyveno kukliame bute Džersi Sityje. Ten gimė jųdviejų du vyresnieji vaikai. Kurį laiką Nancy dirbo sekretore, o jos vyras – dainuojančiu padavėju.

Penktajame dešimtmetyje F. Sinatrai tapus populiariosios muzikos sensacija, šeima persikėlė į Los Andželą, kur dainininkas taip pat pagarsėjo kaip kino žvaigždė, puikus pasakotojas – ir mergišius.

Franko romanui su aktore Ava Gardner (Eiva Gardner) iškilus į viešumą, Nancy paliko vyrą, o 1951-aisiais pora oficialiai išsiskyrė. Frankas po kelių mėnesių vedė A. Gardner, o jo buvusi žmona toliau augino tris jųdviejų vaikus – Nancy, Franką Jr. (Frenką jaunesnįjį) ir Tiną.

Nutilus šnekoms apie skyrybas ir Franko vedybas su A. Gardner, Nancy visą savo energiją atidavė šeimai ir daugybei draugų garsenybių, tačiau pati retai sulaukdavo visuomenės dėmesio. Ji pergyveno ne tik 1998-aisiais mirusį buvusį vyrą, bet ir savo sūnų, iškeliavusį anapilin 2016 metais.

Kaip nurodo portalas IMDB, Nancy Sinatra, kuri šioje internetinėje kino enciklopedijoje yra įrašyta mergautine pavarde Barbato, televizijoje ir kine nusifilmavo tik du kartus: 1975-aisiais pasirodžiusiame dukters Nancy koncertiniame filme „Nensi ir Li Las Vegase“ („Nancy and Lee in Las Vegas“), taip pat savo draugės Dinah Shore (Dainos Šor) pokalbių laidoje 1974-aisiais.

Vėliau, ypač kai dukra Nancy 7-ame dešimtmetyje išgarsėjo kaip dainininkė, pirmoji F. Sinatros žmona tapo žinoma kaip Nancy Sr.

Moters santykiai su buvusiu vyru išliko draugiški. Sakoma, kad šis ne kartą prašė Nancy pagaminti makaronų ir kitų itališkų valgių, kurių meistre ji buvo laikoma. Naujos šeimos Nancy nesukūrė.

„Sinatros ir jo pirmosios žmonos santykiuose nebuvo pykčio, tik didžiulė pagarba ir prieraišumas, – 1966-aisiais rašė amerikiečių rašytojas Gay Talese (Gajus Talizas). – Ir jis buvo laukiamas jos namuose; netgi žinoma, kad jis kartais užsukdavo, pakurstydavo židinį, atsiguldavo ant sofos ir užmigdavo.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių