BTV sezono naujienos - grožis su E.Jackaite ir laidos jaunimui

Nuo rugsėjo 14 d. Baltijos TV pradeda naują, jau šešioliktąjį, sezoną. Televizija šiam sezonui nepakeitė savo krypties, stilistikos ir toliau žiūrovams siūlo rinktis publicistiką, karštas politines aktualijas ir daugybę filmų.

Senos geros laidos

Aštuntąjį sezoną pradės savaitgalio pramoginė laida „Šeštadienio rytas“. Naujiena - nuo šio sezono laida bus rodoma ir šeštadienio, ir sekmadienio rytais nuo 10.00 val. Šeštadieniais žiūrovų lauks rimti, aktualūs ar intriguojantys pokalbiai su žinomais žmonėmis, o „Sekmadienio ryte“ vietoj minkštų krėslų svečiams bus pasiūlyta prijuostė ir viryklė. Abu rytus laidą ves Asta Stašaitytė-Masalskienė. Kaip visada, laidose bus ir įvairios informacijos apie madą, grožį, sveikatą ir literatūrą.

Jau vienuoliktą sezoną be jokių atostogų kas sekmadienį BTV eteryje žiūrovams geros nuotaikos linkės Laimos Kybartienės „Sveikinimų koncertas“, septintąjį sezoną sveiko gyvenimo tiesų laidoje „Sveikatai ir laimei“ mokys Arvydas Ilginis (sekmadieniais, 11.00 val.).

Kasdien 20.00 val. BTV Žinių studijoje senbuviui Mariui Jančiui talkins televizijos naujokė Lina Kairytė. Neatostogaudamos toliau darbą tęsia laidos „Tarp miesto ir kaimo“ su Vilma Čereškiene (antradieniais, 20.55 val.), „Akistata su Lietuva“ su Aurimu Peredniu ir Dariumi Kuoliu (antradieniais-ketvirtadieniais, 20.25 val.), „Žvejų mūšis“ su Mindaugu Skirmontu (sekmadieniais, 9.30 val.), „To dar nebuvo“ su Henriku Vaitiekūnu (trečiadieniais, 20.55 val.). Beje, H. Vaitiekūnas tik ką atšventė solidų jubiliejų ir žada, kad tai atsispinės jo laidose - į eterį turėtų trumpam grįžti chrestomatiniais tapę reportažai, kuriuose žurnalistas bandė uždirbti apmokestindamas Vilniaus tiltus, pranešdamas vairuotojams apie greičio matuotojus ir t.t.

Po atostogų į darbą vėl grįžta Arno Klivečkos „Sąmokslo teorija“ (pirmadieniais, 20.25 val.), Algimantos Žukauskienės „Girių horizontai“ (sekmadieniais, 16.00 val.), Ramūno Fetingio „Autopilotas“ (sekmadieniais, 9.00 val.).

Grožis su E.Jackaite ir projektai jaunimui

Sezono naujiena - atsinaujinusi laida „Lietuvos Žinių“ tyrimas“. Laidos vedėja - po ilgos pertraukos į televizijos žurnalistiką grįžtanti Danutė Jakubėnienė (vyresniems žiūrovams žinoma kaip Sąjūdžio laikų populiarios laidos „Veidrodis“ vedėja). Nuo šiol „Lietuvos Žinių“ tyrimą“ žiūrovai galės stebėti ketvirtadieniais, 20.45 val.

Naujas ir TV žurnalas „Grožis ir estetika“, vedamas aktorės Eglės Jackaitės. Laidos kūrėjai žada, kad kalbės apie grožį ir sveikatingumą paprastai - laidoje bus nedaug užuominų apie aukštąją madą ar ligas. Diskusijose studijoje ir reportažuose bus pasakojama apie Lietuvos grožio industriją, sveikatingumo centrus, kas mėnesį laidoje vyks kirpėjų, visažistų, masažuotojų konkursai. „Grožis ir estetika“ - šeštadieniais, 11.00 val.

Dar viena naujiena - diskusijų laida jaunimui „Gimnazistai“ ir vedėja Elena Martinonienė. Kaip šiandien gyvena paaugliai, kas jiems rūpi, ar tikrai žiniasklaida ir valstybė rūpinasi tuo, ko labiausiai reikia jaunimui? Apie sudėtingas temas sudėtingoje šiandienos situacijoje - „Gimnazistai“ (penktadienio popietėmis, 16.10 val.).

Naujoje laidoje „Geras laikas“ trys jauni ir žingeidūs vedėjai - Indrė Pivoraitė, Dovilė Zlatkauskaitė ir Darius  Labutis - šių dienų kalba bandys svarstyti, ką vaikai žino apie tėvus ir tėvai - apie vaikus, kaip skiriasi kartų vertybės, muzika ir mityba, kodėl nesutariam dėl tokios daugybės temų - nuo batų raištelių iki Tėvynės sąvokos. „Geras laikas“ - šeštadieniais, 8.30 val.

Nuo rugsėjo mėnesio darbą Baltijos televizijoje pradeda ir žinomas žurnalistas Rimas Bružas. Jo filmuojamą dokumentinių filmų ciklą apie Lietuvą XIX-XI a. - „Valstybės kelias“ - žiūrovų dėmesiui pateiksime nuo Naujųjų metų.

Net 400 filmų

Per sezoną BTV žiūrovams parodys daugiau kaip 400 filmų: nuo naujų garsių pavadinimų iki tik kino gurmanams žinomų kelių metų senumo juostų iš Europos, Amerikos ir Azijos, nuo populiarių veiksmo filmų su žinomais aktoriais iki alternatyvaus kino meno šedevrų. Pasirinkti tikrai bus iš ko: "Anglas ligonis", "Hanibalas", "Van Helsingas", "Talentingasis misteris Riplis", "Dešimt jardų", "Tegyvuoja meilė", "Keršto angelas", "Amerikos samurajus", daug naujų filmų iš žiūrovių pamėgtos Rozamundės Pilčer meilės istorijų serijos, nauji serialai ir nematyta animacija mažiesiems žiūrovams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių