Briuselis turės savo Pompidou centrą

  • Teksto dydis:

Europos sostine vadinamas Briuselis turės savo Pompidou (Pompidu) centrą, šiuolaikinio meno galeriją, kuria džiaugiasi Paryžius ir kuri tapo vienu žymiausių pasaulio kultūros centrų.

Naujasis Pompidou centro padalinys įsikurs prie vieno kanalo 16 tūkst. kvadratinių metrų autoservise, kuris kol kas Briuselio gyventojams daugiau asocijuojasi su tepalais ir suodžiais.

„Briuselio rajonas ir Pompidou centras pasirašė sutartį dėl Briuselio Pompidou centro įkūrimo“, – sakoma Paryžiuje įsikūrusio muziejaus žinutėje tinkle „Twitter“.

Briuselio, kuriame yra Europos Sąjungos ir NATO būstinės, reputacija yra gana pilka, todėl tikimasi, kad naujoji galerija į miestą pritrauks daugiau meno ištroškusių lankytojų.

Briuselio miesto valdžia šį milžinišką garažą įsigijo 2015 metais iš prancūzų automobilių gamintojos „Citroen“ už 20,5 mln. eurų, norėdama jame įkurti tokį kultūros centrą, kuris galėtų konkuruoti su Niujorko Modernaus meno muziejumi (MOMA) arba Bilbao Guggenheimu.

Įspūdingas baltas pastatas išsiskiria savo didžiuliais XX a. 4-ojo dešimtmečio Art Nouveau architektūrai būdingais langais ir yra įsikūręs prie Briuselio kanalo, į šiaurės vakarus nuo miesto centro.

Kitoje kanalo pusėje yra liūdnai pagarsėjęs Molenbeko rajonas, kuriame gyveno keletas šių metų išpuolius Briuselyje ir praėjusio lapkričio atakas Paryžiuje surengusių džihadistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių