Per Britų muzikos apdovanojimų ceremoniją pagerbta E. Sande

Dainininkė ir dainų kūrėja Emeli Sande, Londono olimpiados balsas, toliau kyla į šlovę - trečiadienį Londone ji laimėjo du iš prestižiškiausių Britų muzikos apdovanojimų.

25 metų škotų soulo muzikos dainininkė, kuri pasauliui prisistatė pasirodymais per 2012 metų Londono olimpiados atidarymo ir uždarymo ceremonijas, gavo pagrindinį geriausio albumo apdovanojimą už „Our Version Of Events“.

„Galvoju, kad esu labai nepanaši į popmuzikos žvaigždę“, - emocingai sakė E.Sande sausakimšai Londono arenai „O2“, atsiimdama apdovanojimą už geriausią albumą.

„Tai albumas, kurį parašiau todėl, kad neužteko pasitikėjimo sudainuoti šių dalykų asmeniškai. Tai - svajonė, tikrai, tad dėkoju jums už šiuos metus ir dėkoju jums už šį apdovanojimą. Esu tokia dėkinga“, - sakė ji.

E.Sande per trečiadienio ceremoniją taip pat atsiėmė geriausios britų atlikėjos moters apdovanojimą.

Į šį apdovanojimą taip pat - po mirties - pretendavo tragiško likimo dainininkė Amy Winehouse, kuri 2011-ųjų liepą buvo rasta negyva savo namuose. Geriausios britų atlikėjos moters apdovanojimą ji buvo gavusi 2007 metais, su „Grammy“ pelniusiu albumu „Back To Black“,

E.Sande vakarą, kurį tiesiogiai transliavo komercinė televizija ITV, užbaigė „Clown“ ir „Next to Me“ popuri.

Britų popmuzikos sensacijai „One Direction“ vakaras taip pat buvo sėkmingas - jie gavo naujai įsteigtą apdovanojimą už pasaulinę sėkmę.

Folkroko grupė „Mumford & Sons“ pralaimėjo E.Sande geriausio albumo kategorijoje, bet buvo paskelbti geriausia britų grupe.

Folkmuzikantas Benas Howardas gavo du apdovanojimus - geriausio britų atlikėjo vyro ir geriausio „proveržio“.

Senstantys rokeriai „The Rolling Stones“ pirmą kartą per 17 metų buvo nominuoti Britų muzikos apdovanojimams ir pretendavo į geriausią britų „gyvo“ garso pasirodymą, bet pralaimėjo „Coldplay“.

Arenoje susirinkusi auditorija taip pat pamatė Robbie Williamso, Justino Timberlake'o ir Taylor Swift pasirodymus.

J.Timberlake'as, kuris kovo mėnesį išleis pirmąjį nuo 2006-ųjų albumą „The 20/20 Experience“, dainą „Mirrors“ atliko vilkėdamas smokingą.

T.Swift savo dainai „I Knew You Were Trouble“ užsivilko baltą, klostėmis krintančią suknią, o paskui ją nusimetė ir liko su prigludusiu juodu trumpu drabužiu ir batais iki kelių.

R.Williamsas, kuris laimėjo rekordinį 12-ąjį savo solinės karjeros Britų muzikos apdovanojimą kaip didžiausią leipimą keliantis vyras ant raudonojo kilimo, sudainavo „Candy“, o „Mumford & Sons“ atliko „I Will Wait“.

Adele „Skyfall“ iš naujausio filmo apie Džeimsą Bondą buvo paskelbta geriausiu singlu, bet ši soulo žvaigždė negalėjo asmeniškai atvykti ir atsiimti apdovanojimo.

Tačiau ji sugebėjo netrikdomai pasakyti kalbą per teletiltą - ne taip, kaip praėjusiais metais, kai jos padėką už geriausio albumo apdovanojimą pertraukė vedėjas Jamesas Cordenas ir ji auditorijai parodė vidurinįjį pirštą.

Britų muzikos apdovanojimų bosas ir „Universal“ britų padalinio vadovas Davidas Josephas sakė, kad per šiemetinę ceremoniją reikėjo „perrašyti tą suklydimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių