Britanijoje trimetis rado 2,5 mln. svarų sterlingų vertės auksinį medalioną

Trimetis berniukas iš Didžiosios Britanijos Esekso grafystės atkasė auksinį medalioną, kurio vertė, ekspertų teigimu, siekia maždaug 2,5 mln. svarų sterlingų, praneša naujienų kanalas „Sky News“.

Pasak trimečio Džeimso Hajeto artimųjų, auksinį papuošalą, kuris, kaip manoma, buvo sukurtas daugiau nei prieš 500 metų, berniukas aptiko metalo detektoriumi, pasivaikščiojimo po vieną grafystės miestelį metu. Verta paminėti, kad metalo detektorių vaikas laikė rankose pirmą kartą gyvenime.

Berniuko senelis sakė, kad Džeimsas rado auksinį papuošalą praėjus vos kelioms minutėms, kai paėmė prietaisą į rankas. Medalionas buvo maždaug 20 centimetrų gylyje.

„Mes pradėjome kasti ir radome aukso. Neturėjome jokio žemėlapio, tik piratai turi lobių žemėlapius. Džeimsas labai apsidžiaugė. Tiesa, jis kol kas dar per mažas suprasti šio atradimo vertę“, – sakė jaunojo atradėjo senelis.

„Sky News“ pažymi, jog medalionas buvo rastas praėjusiais metais, tačiau Džeimso šeima apie radinį pranešė tik dabar, kai ekspertai įvertino medalioną. Manoma, kad medalioną su religiniu atvaizdu greičiausiai įsigis vienas iš Britanijos muziejų. Tikimasi, jog gautus pinigus berniuko šeima pasidalys su žemės, kurioje buvo rastas medalionas, šeimininku.


Šiame straipsnyje: medalionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių