B.Moisejevas pasitraukė iš kovos dėl teisės dalyvauti „Eurovizijoje“

Rusijos estrados žvaigždė Borisas Moisejevas nusprendė nedalyvauti atrankoje į šiemet Maskvoje įvyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkursą. Lietuvoje kovą koncertuosiantis atlikėjas netikėtą savo sprendimą aiškino pasaulį krečiančiais ekonominiais sunkumais, o taip pat ateities planais, tarp kurių ir pasiruošimas 2014 metais Sočyje įvyksiančioms žiemos olimpinėms žaidynės.

Apie pasitraukimą iš kovos dėl teisės šiemet atstovauti Rusijai „Eurovizijoje“  B.Moisejevas paskelbė Vokietijos televizijos kanalo ZDF žurnalistams duotame interviu. Atlikėjas teigė, kad tinkamai pasiruošti konkursui jis negali dėl pavasarį prasidėsiančio koncertinio turo. Atsisakyti gastrolių užsienio šalyse neleidžia visą šou verslą apėmęs ekonominis sunkmetis.

„Pasaulį krečianti ekonominė krizė visiškai atėmė norą ir ryžtą dalyvauti „Eurovizijoje“. Pasiruošimas šiam konkursui reikalauja labai daug lėšų, kurių šiuo metu neturiu, o skolintis iš rėmėjų nenoriu. Be to, „Eurovizija“  vyksta kasmet, tad ten sudainuoti dar spėsiu. O šiuo metu visas savo jėgas skiriu kitiems projektams“, - vokiečių žurnalistams pasakojo rusų šou scenos žvaigždė.

Beje, Rusija savo atstovą dalyvauti „Eurovizijoje“ išsirinks kovo 6-ąją. Finale dalyvaus ir  Dima Bilanas – praėjusių metų konkurso nugalėtojas. Kaip tik jo dėka šiųmetė „Eurovizija“  yra rengiama Maskvoje. Nacionalinis Rusijos transliuotojas gavo daugiau nei 1000 paraiškų iš dainininkų, kurie išreiškė norą atstovauti savo šaliai. 50 dainų buvo atrinktos ir pateiktos žiuri, iš kurių, žiuri išrinko tik 15, kurios įgavo teisę pasirodyti finale.

O ekscentriškasis estrados dainininkas prasitarė, kad vietoj to, kad rengtųsi „Eurovizijos“ atrankai, padės režisuoti 2014-aisiais Sočyje vyksiančių žiemos olimpinių žaidynių šou. Įspūdingais pasirodymais garsėjantis B.Moisejevas tiki, jog po penkerių metų Rusijos kurorte vyksiančios žaidynių atidarymo bei uždarymo ceremonijos pranoks Pekino olimpiadą. 

Artistas taip pat neatmetė galimybės ateityje dainuoti „Eurovizijoje“. Savo laimę konkurse dainininkas norėtų išbandyti po dvejų ar trejų metų.

Kovo 22-25 dienomis B.Moisejevas koncertuos Lietuvoje. Vilniuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje originalusis atlikėjas pristatys savo naujausią koncertinę programą „Desertas“. Žiūrovai išgirs šlageriais tapusias ir naujausias žvaigždės dainas, o taip pat galės pasimėgauti tik rusų estrados grandų pasirodymams būdingu, pompastišku šou. Scenoje B.Moisejevui talkins jo įkurta baleto trupė „Premjer Balet“. Daugybę tarptautinių apdovanojimų iškovojusiems šokėjams scenografiją padėjo kurti švedų choreografai dirbę su visame pasaulyje žinomu Prancūzijos „Saulės“ cirku (pranc. Cirque Du Soleil). Šventinę reginio nuotaiką dar labiau sustiprins įspūdingas šviesų šou, nepriekaištingą garso kokybę užtikrins galinga aparatūra.

Bilietai į Boriso Moisejevo koncertus Lietuvoje platinami visose BILIETAI LT kasose. Renginio organizatoriai - koncertinė agentūra „Makroconcert“.


Šiame straipsnyje: moisejevasEurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių