„Bliuzo naktys“ sulaukė pilnametystės!

Penktadienį aštuonioliktą kartą startavo festivalis „Bliuzo naktys“. Lūkšto ežero pakrantė buvo nusėta palapinėmis ir automobiliais, nors, prognozuojama, kad šeštadienį čia suplūs dar daugiau dalyvių.

Oficialiai festivalis atidarytas nuo ankstaus ryto, tačiau žmonės rinktis pradėjo po pietų, prasidėjus pramoginiams renginiams. 

Festivalio svečius ištikimai pasitiko ir leteną tiesė „Bliuzo naktų“. talismanas šuo Bliuzas, atklydęs dar 2008-aisiais. 

Atvykusiems išgirsti tradicija tapusių kūrinių, penktadienio atidarymo koncerte ant scenos lipo lenkai „Boogie Boys“, latviai „Keksi“, amerikietis „Jimmie Bluesman“, kartu su estais „Crossfire“, taip pat ir lietuvių grupės „Blues makers“ ir „Jam session“. 

Bene daugiausiai festivalio dalyvių ovacijų sulaukė šventės senbuvė Arina, kartu su Veto Bank prieš pat vidurnaktį atlikusi žymiausius savo kūrinius. 

Nebuvo pamirštas ir festivalio himnas – jeigu ne scenoje, tai iš šventės svečių lūpų, pritariant gitaros akordams ir lūpinės armonikėlės skambesiui, buvo girdimi šios dainos šūksniai. Išmušus dvylikai, festivalio pradžią vainikavo gausūs fejerverkai. Antrosios tarptautinio festivalio dienos rytą ežero pakrantėje buvo ramu. Nors kur ne kur dar girdėjosi gitaros akordai, daugelis išvargę po nakties linksmybių sėmėsi jėgų antrajai dienai. 

Šeštadienį ryte dalyvių laukiama mankštoje prieš tinklinio turnyrą, vyksta registracija krepšinio bei futbolo varžybos, o popiet šventės organizatoriai žiūrovus kvies pažiūrėti labdaringų šunų lenktynių ir paskanauti tradicija tapusios Bliuziasriubės. 

Ne tik gerai žinomus, bet ir naujus kūrinius šeštadienį pristatys lietuviai: Virgilijus Jutas, „Šv. Sodas“, „Senas Kuinas“ ir eiliniai festivalio dalyviai „The Road Band“. Savo pasirodymu festivalį pagerbs vokiečiai „Georg Schroeter & Marc Breitfelder“, kanadietis Brianas Coberis, amerikiečių grupė „Smokin` Joe Kubek & Bnois King“, latviai „LBB“. Festivalio pabaiga – naktis iš šeštadienio į sekmadienį. 

Festivalio administracija įspėja norinčius atvykti į šventę, kad teritorijoje negalima kūrenti laužų ir įsivežti alkoholio stiklinėje taroje, vartoti jį aktyvioje zonoje. Visi automobiliai, atvykstantys į teritoriją, yra tikrinami.


Šiame straipsnyje: Bliuzo naktys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių